GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ! Πού βρίσκεται η "κόκκινη Γη" στην Ελλάδα...

Ενα ασυνήθιστο γεωλογικό και φυσικό φαινόμενο είναι οι λόφοι Κοκκινοπηλού, οι οποίοι βρίσκονται πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Φιλιππιάδας...


Ενα ασυνήθιστο γεωλογικό και φυσικό φαινόμενο είναι οι λόφοι Κοκκινοπηλού, οι οποίοι βρίσκονται πέντε χιλιόμετρα βόρεια της Φιλιππιάδας του Νομού Πρέβεζας, δύο χιλιόμετρα νότια και δυτικά του χωριού Αγιος Γεώργιος, δυτικά προς Ριζοβούνι και Γαλατά.Οι βροχές μετέτρεψαν αυτό το χαμηλό οροπέδιο ερυθρογής (Terra Rossa, οξείδια του σιδήρου με άργιλο) σε ένα εναλλασσόμενο τοπίο με λοφίσκους και μικρές χαράδρες.



Το βρόχινο νερό παρασέρνει το απαλό αυτό ερυθρό γεωλογικό υλικό προς την πεδιάδα της Στεφάνης, όπου ακόμα και τα χωράφια όταν οργώνονται, φαίνονται κατακόκκινα!Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις επιστημόνων, η «ερυθρά γη» που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έφτασε στα μέρη μας διασχίζοντας την Μεσόγειο με την μορφή αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι νότιοι άνεμοι και με προέλευση τις περιοχές της Σαχάρας και του Σαχέλ.



Η πρόσβαση με αυτοκίνητο στους λόφους Κοκκινοπηλού Πρέβεζας γίνεται από δύο σημεία: Η πρώτη από ανατολικά, δύο χιλιόμετρα νότια της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Πρέβεζας, από το χωριό Άγιος Γεώργιος.Η δεύτερη πρόσβαση γίνεται από νοτιοδυτικά, και είναι πιο περίπλοκη: Από την οδό Λίμνη Ζηρού – Ριζοβούνι- Στεφάνη, στρίβουμε δεξιά στον 4ο ασφάλτινο δρόμο (βόρεια). Ο δρόμος αυτός γίνεται δασικός και μετά από δύο χιλιόμετρα φαίνονται δεξιά οι λόφοι Κοκκινοπηλού.



Εκεί αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε ορειβατική πεζοπορία 500-1.000 μέτρων.Την κόκκινη γη σε όλο της το μεγαλείο αποδίδει το βίντεο του φωτογράφου Θωμά Τσεκούρα. Τα πλάνα, που έχουν ληφθεί από ψηλά, αποκαλύπτουν με εκπληκτικό τρόπο ένα μοναδικά πανέμορφο τοπίο που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.


http://radio-oropos.blogspot.gr/2016/04/e.html
Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube στις 6 Μαρτίου του 2015, δείχνοντας την γη της φωτιάς να λάμπει εκτυφλωτικά μέσα στο πράσινο της άνοιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση