GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Άδωνις για το τέμενος: Αν δεν συμφωνείς με την φάλαγγα φεύγεις…

Με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους o Aντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρ...


Με αφορμή τη συζήτηση για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους o Aντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας.
O κ. Γεωργιάδης ο οποίος νωρίτερα στην τηλεοπτική του εκπομπή εξέφρασε τα επιχειρήματα του στο θέμα της δημιουργίας ισλαμικού τεμένους τονίζει μεταξύ άλλων:
«Για μένα αν δεν συμφωνείς με την φάλαγγα φεύγεις αλλά μέσα στην φάλαγγα δεν κάνεις του κεφαλιού σου διότι τότε την καταστρέφεις και δεν έχεις αυτό το δικαίωμα».
«Οι όποιες διαφωνίες, που πάντα υπάρχουν πρέπει να εκφράζονται εσωτερικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα "εν οίκω μη εν δήμω"» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.
Ολόκληρη η ανάρτηση:
"Η περί Ισλαμικού Τεμένους συζήτηση, για το οποίο εξέφρασα τα επιχειρήματά μου στην εκπομπή μου οπότε φθάνει, έφερε στο προσκήνιο μία άλλη συζήτηση, την συζήτηση περί ανάγκης υπάρξεως ή όχι Κομματικής Πειθαρχίας. Θα ήθελα λοιπόν να τοποθετηθώ σε αυτό το θέμα και θα ήθελα και τα δικά σας σχόλια.
Η ένταξη σε ένα κόμμα γίνεται εθελοντικά. Αποφασίζεις ότι δεν θες να δίνεις την μάχη των ιδεών μόνος σου αλλά μαζί με άλλους. Είναι σαν να αποφασίζεις αντί να πολεμάς μόνος να μπαίνεις σε μία φάλαγγα. Αν πολεμάς μόνος κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι και όπου σε βγάλει. Αν όμως εντάσσεσαι σε μία φάλαγγα τότε ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να ακολουθείς το παράγγελμα του Επικεφαλής. Φαντάζεστε μία φάλαγγα στην οποία θα έδινε ο επικεφαλής το παράγγελμα: "όλοι δεξιά" και κανά δυό να γύρναγαν αριστερά; Θα διαλυόταν καταγέλαστη αφού θα έχανε και όλες τις μάχες. Η Πειθαρχία δεν είναι Αδυναμία αλλά δύναμη. Η δύναμη του να βάζεις το εγώ σου, υπό το εμείς και το γενικό συμφέρον.
Αυτή η Πειθαρχία έδωσε στους Ρωμαίους την Κυριαρχία επί των Ελλήνων οι οποίοι στην έναρξη της μεταξύ τους συγκρούσεως ήσαν περισσότεροι, πλουσιότεροι και ικανότεροι στον πόλεμο. Αλλά έχασαν διότι ο καθένας έκανε ό,τι του κατέβαινε, ενώ οι Ρωμαίοι απαρέγκλιτα ακολουθούσαν τις εντολές.
Αν συμμετέχεις λοιπόν σε ένα κόμμα αποδέχεσαι αφετηριακά ότι υπάρχουν στιγμές που θα ψηφίζεις και πράγματα που ενδεχομένως εάν ήσουν μόνος, δεν θα τα ψήφιζες.
Εγώ προσωπικά πάντα το τηρούσα αυτό και στον ΛΑόΣ και τώρα στη ΝΔ. Υπάρχει ένα ερώτημα, εάν το κόμμα σου ζητήσει να ψηφίσεις κάτι που κατά την γνώμη σου βλάπτει την πατρίδα; Σε μένα αυτό συνέβη μία φορά, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012. Το τότε κόμμα μου μου ζήτησε να καταψηφίσω αρχικά και μετά να απέχω της ψηφοφορίας για το Μνημόνιο και το Psi, θεώρησα οτι αν πέρναγε αυτή η γραμμή η Ελλάς θα καταστρεφόταν, έσπασα την κομματική γραμμή (για πρώτη φορά) και στη συνέχεια παραιτήθηκα από Υφυπουργός και από Βουλευτής αναγνωρίζοντας οτι στις θέσεις μου είχε μερίδιο και το κόμμα.
Μήν έχετε αμφιβολία ότι να ερχόμουν ξανά σε παρόμοια θέση θα έκανα το ίδιο όμως τώρα το συμφέρον της πατρίδος, έτσι πιστεύω εγώ, είναι να πέσει ο Τσίπρας και να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Αυτό τον στόχο υπηρετώ χωρίς προσδοκία ανταλλαγμάτων και φυσικά εγώ εκ προθέσεως δεν θα έκανε τίποτε που θα έβλαπτε αυτό τον στόχο, στόχο της φάλαγγος, του Κόμματος και της Πατρίδος.
Για μένα αν δεν συμφωνείς με την φάλαγγα φεύγεις αλλά μέσα στην φάλαγγα δεν κάνεις του κεφαλιού σου διότι τότε την καταστρέφεις και δεν έχεις αυτό το δικαίωμα.
Οι όποιες διαφωνίες, που πάντα υπάρχουν πρέπει να εκφράζονται εσωτερικά και μακρυά από τα Φώτα της Δημοσιότητος, τα "εν οίκω μή εν δήμω"...."
Δείτε την ανάρτηση:

1 σχόλιο

  1. Κάνουν φάλαγγα στην νέα δημοκρατία; Ποιος σου τα έμαθε αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα και εσένα βρε;; Ο Ζαν Κοέν !!! ...

    Θα μας πείτε καμιά φορά πια διαφορά έχετε από τον ΣΎΡΙΖΑ ;;; είστε μέρος η ΌΧΙ του στημένου παιγνιδιού ΣΥΡΙΖΑ--ΝΔ--ΠΑΣΟΚ--ΠΟΤΆΜΙ-- ΑΝΕΛ (το πως ξεπουλάς την Ελλάδα)..

    Ακούστε παπάρες ο μαύρος Σεπτέμβρης έρχεται για να κατέβει η θεατρική παράσταση που παίζετε όλοι σας δουλικά καλόπληρωμένα αποβράσματα... Και μην βιαστείς να πεις κιχ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ...σας τα έχουμε πάρει όλα από τα πισι και τα κινητά σας χωρίς να έχετε πάρει χαμπάρι όλων σας.... Φαντάσου ότι βρήκα συνομιλία σου με την Μάγδα Τζέκου (διότι αυτή σε έσπρωξε ΣΕ ΑΝΑΚΆΛΥΨΕ με λίγα λόγια το τι σουργελοταλεντο ήσουν και είσαι...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση