GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

‘’Η φαρσοκωμωδία των τηλεοπτικών αδειών’’

Γράφει η  Ανεξάρτητη Αρχή Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η υπόθεση του περιβόητου πλειοδοτικού διαγωνισμού, για τις τηλεοπτικές άδειες. ...

Γράφει η Ανεξάρτητη Αρχή

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η υπόθεση του περιβόητου πλειοδοτικού διαγωνισμού, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρώτα είχαμε υποκατάσταση της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής ( ΕΣΡ ) από το υπερυπουργείο Επικρατείας.

Μετά είχαμε τον ορισμό σε 4 των πανελλαδικών αδειών που θα διατεθούν, βάσει λέει γνωμοδότησης ενός ιταλικού ινστιτούτου. Εδώ πρόκειται για υποκατάσταση δύο ανεξάρτητων αρχών, του ΕΣΡ και της ΕΕΕΤ, η οποία υποστηρίζει, ότι το φάσμα συχνοτήτων επιτρέπει την λειτουργία πολλαπλάσιων πανελλαδικών καναλιών. Αλλά και της αγοράς, αφού το υπερυπουργείο Επικρατείας αποφασίζει, πόσες τηλεοπτικές επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν.

Μετά είχαμε, σε διεθνή διαγωνισμό, ένδεκα ελληνικές μόνο υποψήφιες εταιρίες, που έγιναν εννιά, εν συνεχεία έγιναν επτά και μετά πάλι εννιά. Εκ των οποίων, πέντε είναι ήδη λειτουργούντων καναλιών. Μία εμφανίζεται κυπριακή αλλά και οι πέτρες ξέρουν ότι σχετίζεται με επιχειρηματίες ελληνικού καναλιού. Και τρεις ελέγχονται από μεγαλοεπιχειρηματίες , που δραστηριοποιούνται στον εφοπλισμό, στα ξενοδοχεία, στην καπνοβιομηχανία, στο ποδόσφαιρο και στα δημόσια έργα.

Και τώρα έχουμε μία από τις εταιρίες να προσβάλει δικαστικά την συμμετοχή δύο άλλων, επειδή λέει ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες, κάτι που ο νόμος δεν επιτρέπει.

Πρόκειται για τεράστια υποκρισία στον πόλεμο των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, υπό τα βλέμματα και την ανοχή υπουργών, που παραγνωρίζουν κάθε νομιμότητα, σε αυτήν την φάρσα.

Διότι ο κόμπος βρίσκεται στο ότι όλοι, μα όλοι, οι ενδιαφερόμενοι κατεβάζουν στον διαγωνισμό "μαϊμούδες" εταιρίες δικών τους συμφερόντων, με δικούς τους "μπροστινούς" στις διοικήσεις. Ενώ όλοι ξέρουν, ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τις ποικίλες δραστηριότητες ( που "απαγορεύονται" από τον νόμο ), είναι αυτοί και μόνον αυτοί, που θα κουμαντάρουν τα κανάλια που θα πάρουν τις άδειες. Και ότι αρκετοί από αυτούς έχουν εκκρεμότητες με την φορολογική, αθλητική και ποινική δικαιοσύνη. Κάτι που κανονικά και με τον νόμο δεν επιτρέπει συμμετοχή εταιριών πραγματικών συμφερόντων τους στον διαγωνισμό.

Ας δούμε τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις εταιρίες "μαϊμούδες", που θα πάρουν ( ; ) μέρος στον διαγωνισμό και τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες τους ( ανεπίτρεπτες υποτίθεται )..:

- Οικογένεια Βαρδινογιάννη (SΤΑΡ) και σχέσεις με την κυπριακή υποψήφια εταιρία) : Εφοπλισμός, τράπεζες, πετρέλαια.

- Οικογένεια Κυριακού (ANT-1) : Εφοπλισμός, άλλα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

- Οικογένεια Αλαφούζου (SKAΪ) : Εφοπλισμός, εφημερίδα και ραδιόφωνα, φορολογικές εκκρεμότητες.

- Δημήτρης Κοντομηνάς (ALPHA) : Ασφαλιστικές εταιρίες, ραδιόφωνο, φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες.

- Φίλιππος Βρυώνης (EPSILON) : Άλλα κανάλια και ραδιόφωνο σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατασκευαστική εταιρία στο εξωτερικό, ποικίλες φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες, από σημερινές και προηγούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες ( Alma-Atermon, Γενέρ, Εμπορικός Δεσμός κ.α. )

- Βαγγέλης Μαρινάκης (με νέα εταιρία) : Εφοπλισμός, εφημερίδα και ραδιόφωνο, ποδοσφαιρική εταιρία, δικαστικές εκκρεμότητες.

- Χρήστος Καλογρίτσας (με νέα εταιρία) : Εργολαβίες δημόσιων έργων, εταιρία δημοσκοπήσεων, φορολογικές και δικαστικές εκκρεμότητες.

- Ιβάν Σαββίδης (με νέα εταιρία) : Ξενοδοχειακή επιχείρηση, καπνοβιομηχανία, ποδοσφαιρική εταιρία.

- Κυπριακή εταιρία : Η αγορά βοά, ότι είναι συμφερόντων επιχειρηματικής οικογένειας που έχει ήδη κανάλι και διεκδικεί και άλλη άδεια με άλλο εταιρικό σχήμα

Δια ταύτα: Κανονικά και με τον νόμο, κανένας από τους παραπάνω δεν έπρεπε να δικαιούται , άμεσα ή έμμεσα, συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τι είπατε..; Διαπλοκή..; Ποια διαπλοκή..; Η παλιά..; Η καινούργια..; Ή μήπως ή ίδια..;

AA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση