GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ: Κόφτης στην αλαζονεία των Τσίπρα - Καμμένου

«Στις δικαιολογημένες ανησυχίες για την υστέρηση των εσόδων του Ιουλίου, το Υπ. Οικονομικών επέλεξε να απαντήσει με "πηγές του&quo...


«Στις δικαιολογημένες ανησυχίες για την υστέρηση των εσόδων του Ιουλίου, το Υπ. Οικονομικών επέλεξε να απαντήσει με "πηγές του", κινούμενο στη γραμμή της κυβερνητικής εκπροσώπου, χαρακτηρίζοντας δηλαδή γραφικότητες όλα όσα γράφονται και λέγονται» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:
«Γραφικοί είναι αυτοί  που λένε μισές αλήθειες και επιμένουν ακόμα κι όταν τα γεγονότα τους διαψεύδουν.
Η αλήθεια είναι, ότι τα έσοδα εμφάνισαν πρόβλημα τον Ιούλιο, όπως αλήθεια είναι ότι σε 7μηνη βάση κινούνται σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, κυρίως για δύο  λόγους:
Την αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. σε πολλές ομάδες προϊόντων και υπηρεσιών και τον διπλασιασμό των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ως απόρροια των capital controls.
Ο πρώτος λόγος δοκιμάζει τις αντοχές της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας και ο δεύτερος την όποια αξιοπιστία της κυβέρνησης, που επί 19 μήνες δεν βρήκε το χρόνο να καταθέσει το πλαίσιο για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη σύνδεση τους με το αφορολόγητο όριο.
Όσο για τη σιγουριά των "πηγών του Υπ. Οικονομικών" για το επόμενο διάστημα, αυτή βασίζεται στον ΕΝΦΙΑ και προδίδει αν μη τι άλλο αμνησία.
Αν μπορούσαν να θυμηθούν ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε τον ΕΝΦΙΑ δήμευση περιουσιών και ότι είχε δεσμευτεί προσωπικά για την άμεση κατάργηση του, σίγουρα θα ήταν όλοι τους πιο σεμνοί.
Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση, οι πολίτες έχουν μνήμη και φυσικά δεν ονειρεύονται  να ζουν σε μια χώρα, όπου στο τέλος θα μπει Φ.Π.Α. και στον αέρα που αναπνέουν.
Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι πρόωροι και λένε τη μισή αλήθεια. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού κρίνεται σε δωδεκάμηνη βάση και σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης. Περιλαμβάνει δηλαδή έσοδα και δαπάνες, πορεία ΠΔΕ, εξέλιξη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους και αποδόσεις πολλών λογαριασμών, με πιο βασικό αυτόν των ασφαλιστικών ταμείων.
Η επιστροφή στην ύφεση δεν επιτρέπει αισιοδοξία και πολύ περισσότερο πανηγυρισμούς από αυτούς που ευθύνονται αποκλειστικά γι' αυτό το πισωγύρισμα.
Για μας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, είναι ξεκάθαρο ότι ο πρώτος κόφτης που ενεργοποιήθηκε ήδη από τους πολίτες είναι αυτός που λέει όχι στην αλαζονεία των κκ Τσίπρα - Καμμένου. Ο επόμενος κόφτης είναι αυτός που λέει όχι στη μακροημέρευση της κυβέρνησης που φτωχοποιεί τη χώρα, κρατώντας την στο τέλμα της ύφεσης και παραδίδει τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο στους ξένους» τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση