GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Η πρώτη «συνάντηση» του Μιχαήλ Μαρμαρινού με τον Αριστοφάνη θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Αρχαί...


Η πρώτη «συνάντηση» του Μιχαήλ Μαρμαρινού με τον Αριστοφάνη θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. «Πόσο αντέχουμε τον Αριστοφάνη, σήμερα...και κυρίως, τον πολιτισμό που εκπροσωπεί. Έναν πολιτισμό του σώματος. Γιατί η δικιά μας σχέση με το σώμα, είναι πιο πειραγμένη, τραυματισμένη θα έλεγα» σημείωνε πριν λίγες μέρες ο σκηνοθέτης όταν, ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στο πιο αντιπολεμικό έργο του μεγάλου κωμικού ποιητή -τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου-, «καταλάμβαναν» το Μετρό Συντάγματος.

Η ιστορία είναι γνωστή: Ενώ ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται, κρατώντας τους άντρες μακριά από τα σπίτια τους, η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης να κάνουν αποχή από τα «συζυγικά τους καθήκοντα», με στόχο την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο πόλεων. Ταυτόχρονα, οι γυναίκες προχωρούν σε κατάληψη του ταμείου δημοσίων πόρων, από τους οποίους χρηματοδοτούνται οι πολεμικές επιχειρήσεις. Η δράση των γυναικών έχει άμεσα αποτελέσματα, και το στρατόπεδο των ανδρών αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Μετά από υπαναχωρήσεις, διαπληκτισμούς και διαπραγματεύσεις, η ειρήνη επιτυγχάνεται και το γεγονός γιορτάζεται με ένα βακχικό γλέντι.

Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη, ενώ τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει η Λένα Κιτσοπούλου. Μαζί της, κατά αλφαβητική σειρά, οι Γιάννης Βογιατζής, Αθηνά Δημητρακοπούλου, Λένα Δροσάκη, Ευαγγελία Καρακατσάνη, 'Αννα Κλάδη, Σοφία Κόκκαλη, Ειρήνη Μαρκή, Αθηνά Μαξίμου, Γιώργος Μπινιάρης, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Θέμης Πάνου, Αγλαΐα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Μαρίνα Σάττι, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Χάρης Τσιτσάκης, Αιμίλιος Χειλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργική απασχόληση για παιδιά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζεται στο Γυμνάσιο Λυγουριού και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων της «Λυσιστράτης» (και των «Ορνιθών» που ακολουθεί), με το πρόγραμμα να συνδέεται με τη θεματική του έργου. Στόχος τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους να μπορούν να μοιραστούν την εμπειρία των θεμάτων της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση