GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εύκολη συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Για 6-8 άτομα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 700 ml παχιά...


Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
700 ml παχιά κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1/2 κουταλιά της σούπας (καφέ για φραπέ)
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο ή απο γλυκό του κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το φρέσκο γάλα και την κουβερτούρα και τη βάζουμε στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά.
Συγχρόνως, στο κάδο του μίξερ αδειάζουμε τις παχιές κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας να κρυώσει δηλαδή να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα μαζί με τα κερασάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Ύστερα από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Συνοδεψτε το με σιρόπι σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση