GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο κοστίζει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο

Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η μίξη πολύτιμων μεταλλευμάτων για την παραγωγή ενός από τα μετάλ...


Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η μίξη πολύτιμων μεταλλευμάτων για την παραγωγή ενός από τα μετάλλια στο Ρίο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, από το 2012 στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο η τιμή του χρυσού και του ασημιού έχουν υποχωρήσει κατά 17% και 28% αντίστοιχα, αποσπώντας ένα τμήμα από την εγγενή αξία των ολυμπιακών μεταλλίων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η αξία ενός... χρυσού μεταλλίου υπολογίζεται σήμερα στα 601 δολάρια, φθηνότερο δηλαδή κατά 12% από τα 677 δολάρια τέσσερα χρόνια πριν. Αυτό μάλιστα, ακόμα και αν τα μετάλλια για τους αγώνες του Ρίο ήταν τα πιο βαριά που έχουν φτιαχτεί ποτέ για Ολυμπιάδα, καθώς ζύγιζαν 500 γραμμάρια ή 17,6 ουγγιές. Το 2012 το χρυσό μετάλλιο ζύγιζε 412 γραμμάρια.
Τα χρυσά μετάλλια του Ρίο είναι φτιαγμένα από 494 γρ. ασημιού και 6 γραμμάρια χρυσού. Με βάση τις τιμές κλεισίματος των συμβολαίων την ημέρα της τελετής έναρξης -19,82 δολ. ανά ουγγιά το ασήμι και 1.344,40 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός- το ολυμπιακό μετάλλιο αξίζει 319 δολ. για το ασήμι και 282 δολ. για τον χρυσό του. Σύνολο, 601 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση