GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παλαιούς γνώριμους ποινικούς ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη ληστεία στην τράπεζα

Μεταξύ παλαιών «γνώριμων», σεσημασμένων για ένοπλες ληστείες τραπεζών ψάχνει η Ασφάλεια τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στ...


Μεταξύ παλαιών «γνώριμων», σεσημασμένων για ένοπλες ληστείες τραπεζών ψάχνει η Ασφάλεια τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στους Αμπελοκήπους.

Το Τμήμα Διαρρηκτών ψάχνει να εντοπίσει ποιοι κακοποιοί με «ειδίκευση» στις ένοπλες ληστείες έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί, καθώς και ποιοι έγκλειστοι ληστές βρέθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκτός φυλακής κάνοντας χρήση της νόμιμης άδειάς τους. Κι αυτό, διότι είναι διάχυτη μεταξύ των επικεφαλής της έρευνας η πεποίθηση ότι οι δράστες της χθεσινής ληστείας προέρχονται από τον λεγόμενο ποινικό –και όχι τον αναρχικό– χώρο, καθώς και ότι έχουν συμμετάσχει και κατηγορηθεί για παρόμοιες ενέργειες στο παρελθόν.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, εξάλλου, προκύπτει ότι οι «ληστές της Πειραιώς» ήταν άνω των 35 - 40 ετών, μιλούσαν ελληνικά αλλά με «βαριά» προφορά που παρέπεμπε σε πολίτες χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, ενώ με πιεστικό μηχάνημα και χλωρίνη προσπάθησαν να εξαφανίσουν δακτυλικά και γενετικά αποτυπώματα φοβούμενοι την ταυτοποίησή τους με βάση παλαιότερα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, από τα ταμεία και το χρηματοκιβώτιο αφαίρεσαν 70.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο των συνολικά 22 θυρίδων που κατάφεραν να παραβιάσουν χρησιμοποιώντας τροχούς, τρυπάνια, συσκευές οξυγονοκόλλησης κ.ά.

Καρέ- καρέ η κινηματογραφική ληστεία 

Από την επεξεργασία του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και τις καταθέσεις των μαρτύρων προκύπτει ότι οι δύο από τους τέσσερις δράστες μπήκαν στο υποκατάστημα στις 2.15 μ.μ. έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα με μάσκες σιλικόνης και κρατώντας ο ένας ένα πιστόλι με σιγαστήρα και μια χειροβομβίδα και ο δεύτερος ένα περίστροφο. Ακινητοποίησαν τους 5 πελάτες και τους 8 υπαλλήλους φροντίζοντας να μην ενεργοποιήσουν το κουμπί του συναγερμού και αφαίρεσαν αρχικά τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία, περίπου 15.000 ευρώ.

Αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχε ειδοποιηθεί - κινητοποιηθεί η Αμεση Δράση, κλείδωσαν τους πελάτες και έξι από τους οκτώ υπαλλήλους στις τουαλέτες του υπογείου και υποχρέωσαν τη διευθύντρια του υποκαταστήματος και έναν νεαρό υπάλληλο να απασφαλίσουν το χρηματοκιβώτιο (είχε χρονοκαθυστέρηση 8 λεπτών) προκειμένου να αφαιρέσουν το περιεχόμενό του, περίπου 55.000 ευρώ.

Στις 3 μ.μ., στο εσωτερικό της τράπεζας μπήκαν ακόμη δύο ληστές. Είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες σιλικόνης και περούκες, φορούσαν ολόσωμες φόρμες και κρατούσαν ισχυρά διαρρηκτικά εργαλεία. Κατευθύνθηκαν στο υπόγειο θησαυροφυλάκιο και μέχρι την αποχώρησή τους, στις 4 μ.μ., κατάφεραν να παραβιάσουν 22 θυρίδες, οι 21 πελατών και μία της τράπεζας.

Οι αστυνομικοί που προΐστανται των ερευνών θεωρούν δεδομένο ότι έξω από το υποκατάστημα υπήρχαν συνεργοί «τσιλιαδόροι», οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ληστές, είτε μέσω ασυρμάτων είτε μέσω κινητών τηλεφώνων. Από τις κάμερες της τράπεζας προκύπτει ότι οι δράστες αποχώρησαν, αρχικά τουλάχιστον, πεζή, κινούμενοι στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισίας. Ταυτόχρονα, πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν βίντεο από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων προκειμένου να ιχνηλατήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των ληστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση