GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Δεν ποντάρουμε μόνο στην Τουρκία - Το μήνυμα Γιούνκερ

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, αναφέρει στη Welt ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη ακόμη και για την περίπτ...


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος επίτροπος για τη Μετανάστευση, αναφέρει στη Welt ότι η ΕΕ είναι προετοιμασμένη ακόμη και για την περίπτωση αποτυχίας της προσφυγικής συμφωνίας.

«Η συμφωνία με την Τουρκία», όπως υπογραμμίζει, «είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, εντούτοις όχι το μοναδικό», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν ποντάρουμε μόνο σε ένα χαρτί».

Τα δύο τελευταία χρόνια άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει συντελεστεί εν γένει σημαντικό έργο στο πεδίο αυτό στην ΕΕ. «Σε χρόνο ρεκόρ ενός και πλέον χρόνου δρομολογήσαμε νομοθετήματα και την παροχή οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να στηρίζουμε τις χώρες μέλη στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών αλλά και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης των μεταναστευτικών κυμάτων στα σύνορά μας αλλά και με τους εταίρους μας».

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, ζητούμενο παραμένει η υλοποίηση του συμπεφωνημένου Plan A, δηλαδή η υλοποίηση της προσφυγικής συμφωνίας με την Τουρκία και όλων των υπολοίπων δράσεων της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στην γερμανική Tagesspiegel, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τήρησης της συμφωνίας με την Τουρκία στο προσφυγικό.

Στις αρχές του χρόνου η Ευρώπη δεν μπορούσε άλλο να παρακολουθεί άπραγη ότι πνίγονταν άνθρωποι στο Αιγαίο, δήλωσε ο Γιούνκερ, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Για να προσθέσει ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργάζεται και με δύσκολους γείτονες, όπως την Τουρκία, «όχι επειδή αγαπάμε αυτές ή τις κυβερνήσεις τους, αλλά επειδή το χρωστάμε σε όλους εκείνους που θα υπέφεραν σε περίπτωση που δεν συμφωνούσαμε», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθαρίζει πάντως ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να προβεί σε παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας στο θέμα της βίζας.

Δείτε επίσης:

Μέτρα κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας ζητά ο Σόιμπλε

Φοβούνται τουρκική «επίδειξη ισχύος» στο προσφυγικό

Γκάμπριελ: «Ψευδαίσθηση» η ιδέα ότι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί τώρα στην ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση