GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Αματρίτσε θα επισκεφτεί ο πάπας Φραγκίσκος

Στο σεισμόπληκτο Αματρίτσε θα βρεθεί ο πάπας Φραγκίσκος, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό. Η Καθολική Συνέλευση Επισκόπων Ιταλίας ανακοίνω...


Στο σεισμόπληκτο Αματρίτσε θα βρεθεί ο πάπας Φραγκίσκος, όπως έκανε γνωστό το Βατικανό. Η Καθολική Συνέλευση Επισκόπων Ιταλίας ανακοίνωσε ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη των σεισμοπαθών και την ανοικοδόμηση. Με βάση τον έως τώρα απολογισμό, έπειτα από συγκρίσεις διάφορων στοιχείων, ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό ανέρχεται στους διακόσιους ενενήντα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι αγνοούμενοι «είναι πιθανόν να είναι περίπου δέκα».
Οι εισαγγελίες των πόλεων Ριέτι και 'Ασκολι Πιτσένο ξεκίνησαν έρευνα για εξ αμελείας καταστροφή, με αναφορά σε πιθανές κακοτεχνίες που μπορεί να συνέβαλαν στην κατάρρευση των σπιτιών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ριέτι, αν και δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη συγκεκριμένες κατηγορίες, ερευνώνται εκατόν δεκαπέντε περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν κακής ποιότητας οικοδομικά υλικά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σχολείου του Αματρίτσε, το οποίο είχε ανακαινισθεί πριν μόλις τέσσερα χρόνια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, θα πρέπει να εξακριβωθεί αν οι κύριες ευθύνες βαραίνουν τον δήμο του χωριού ή την περιφέρεια, αλλά φαίνεται ήδη να έχει προκύψει ότι η εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα ανακαίνισης, είχε εμπλακεί παλαιότερα σε έρευνες για έργα κακής ποιότητας.
Στο μεταξύ, ο εθνικός εισαγγελέας της Ιταλίας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας, Φράνκο Ρομπέρτι, κάνει γνωστό ότι πρόκειται να ασκήσει τον μέγιστο δυνατό έλεγχο, ώστε να μην επιτραπεί κανενός είδους παρείσδυση εταιρειών που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα όταν αρχίσουν τα έργα ανοικοδόμησης. «Οι οικογένειες της μαφίας κερδίζουν πολλά χρήματα, ελέγχοντας την αγορά στην οποία διατίθεται φθηνό και επικίνδυνο σκυρόδεμα. Το οργανωμένο έγκλημα προσδοκά πάντα να πάρει μέρος σε έργα ανοικοδόμησης, αλλά έχουμε αποκτήσει, πλέον, μεγάλη εμπειρία για να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Ρομπέρτι στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση