GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα - Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών κοντά στο λιμάνι με τρεις τραυματίες

Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που βρίσκεται απέναντι από το νέο λι...


Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, που βρίσκεται απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας. Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, ενώ ένας εξ αυτών διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την συμπλοκή αντελήφθησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως έφθασαν στο χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε 10 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίτια της συμπλοκής αφορούν σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι μετανάστες, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη της Αστυνομίας για το περιστατικό.

Πάντως, σύμφωνα με τι ίδιες πληροφορίες, έχει αυξηθεί τον τελευταίο ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι είναι κυρίως Αφγανοί, που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένους χώρους, απέναντι από το νέο λιμάνι.

Βασικός σκοπός των αλλοδαπών, που υπολογίζονται σε περίπου 120 άτομα, είναι να καταφέρουν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό, το οποίο έχει προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.

Μάλιστα, κάθε μέρα οι μετανάστες συγκεντρώνονται απέναντι από την περίφραξη του λιμανιού και προσπαθούν, είτε να μπουν μέσα στην λιμενική ζώνη, είτε να κρυφτούν σε κάποιο όχημα.

Ταυτόχρονα, είναι συνεχείς οι περιπολίες μέσα και έξω από το λιμάνι, τόσο από το Λιμενικό, όσο και από την Αστυνομία. Από τις αρχές του έχουν συλληφθεί περίπου 230 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Όμως οι περισσότεροι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι, είτε διότι είναι ανήλικοι, είτε γιατί έχουν στην κατοχή τους έγγραφα προσωρινής διαμονής στην χώρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση