GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουζάλας: Η συμφωνία με την Τουρκία ισχύει, παρακαλώ ψυχραιμία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μετά το πέρας της συ...


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.Μουζάλας είπε ότι η αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της τακτικής του συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται για έκτακτη συνάντηση, όπως από κάποια Μέσα παρουσιάστηκε.
Ο κ. Μουζάλας, ως προς τις προσφυγικές ροές ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια αύξηση που να δείχνει ότι η Τουρκία καταπατά τη συμφωνία με την ΕΕ. " Έχουμε", όπως είπε,"ένα μέσο όρο 80-100 ατόμων την ημέρα και από την αρχή της συμφωνίας αυτός ήταν, περίπου, ο μέσος όρος. Το να μιλαει επομένως κανείς για αύξηση των προσφυγικών ροών και κατάπτωση της συμφωνίας είναι λάθος και δημιουργεί έναν πανικό που δεν μας χρειάζεται". "Αυτό που μας χρειάζεται", πρόσθεσε, "είναι η καθημερινή επιβεβαίωση ότι η συμφωνία τηρείται και γι' αυτό παλεύουμε. Παρακαλώ πολύ για ηρεμία και ψυχραιμία".
Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια συμφόρηση στα νησιά και αυτό, όπως είπε, δυσκολεύει τη ζωή των καλών προσφύγων και δυσκολεύει αναμφισβήτητα και τη ζωή των κατοίκων των νησιών. "Τέτοια φαινόμενα", όπως δήλωσε, "έχουμε με ιδιαίτερη ένταση στην Χίο, στην Σάμο και τη Μυτιλήνη. Προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες σε αυτά τα νησιά, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να λαμβανει μέτρα, όπως η μεταφορά στην Αθήνα, σε προαναχωρησιακά κέντρα υπό κράτηση, όλων των κακοποιών στοιχείων".
Για τους πρόσφυγες που δεν είναι επιστρέψιμοι στην Τουρκία, ο κ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι θα μετακινηθούν σε camps στην ενδοχώρα, γεγονός που, επίσης, θα ανακουφίσει τα νησιά, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει εντολή να αυξήσει την αστυνόμευση στα νησιά.
Σε επτά ημέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα Παρασκευή, 12 Αυγούστου, το πρωί, στα νησιά το βορείου Αιγαίου πέρασαν 645 μετανάστες και πρόσφυγες.
Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών και προσφύγων που φτάνει στα νησιά ανά εβδομάδα, από την εκδήλωση του πραξικοπήματος την Παρασκευή 15 Ιουλίου μέχρι σήμερα, γεγονός που δείχνει το ανεξέλεγκτο πλέον της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα παράλια της Τουρκίας, σε σχέση με τον έλεγχο των ροών από τις εκεί αρχές.
Ιδιαίτερα, ας σημειωθεί, ότι από τους 645 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 60 πέρασαν στη Σάμο, όπου οι ροές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μηδενικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση