GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιγύπτιος τζουντόκα αρνήθηκε να δώσει το χέρι σε Ισραηλινό

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η κίνηση ενός Αιγύπτιου τζουντόκα να αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλό του, μετά την ή...


Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η κίνηση ενός Αιγύπτιου τζουντόκα να αρνηθεί να δώσει το χέρι του στον Ισραηλινό αντίπαλό του, μετά την ήττα του στη μεταξύ τους αναμέτρηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στην κατηγορία των 100+ κιλών.

Ο Ισραηλινός Ορ Σασόν (στη φωτογραφία με τη λευκή στολή) νίκησε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα τον Αιγύπτιο Ισλάμ Ελ Σεχάμπι, και όταν κατόπιν υποκλίθηκε και του έτεινε το χέρι για την καθιερωμένη χειραψία, ο Ελ Σεχάμπι αρνήθηκε και αποχώρησε από το τατάμι, και αποδοκιμάστηκε έντονα από το κοινό. Τότε ο διαιτητής τον ανάγκασε να επιστρέψει και να υποκλιθεί στον αντίπαλό του, κάτι που έκανε με μισή καρδιά, κουνώντας ελαφρά το κεφάλι.

Πάντως, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο επεσήμανε σε δήλωσή του πως το γεγονός από μόνο του πως ένας Άραβας αθλητής δέχθηκε να αντιμετωπίσει έναν Ισραηλινό αποτελεί “μεγάλη βελτίωση”, ενώ ξεκαθάρισε πως η χειραψία δεν είναι υποχρεωτική βάσει των κανόνων του αθλήματος, αλλά η υπόκλιση είναι.

Και μολονότι στο τέλος ο Ελ Σεχάμπι έστω και με το ζόρι υποκλίθηκε, “η συμπεριφορά του θα εξεταστεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γοα να δούμε αν πρέπει να ληφθεί περαιτέρω δράση”, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση