GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μάικλ Φελπς έσπασε το ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου!

Πολλά ξένα media γράφουν ότι ο μεγάλος κολυμβητής Μάικλ Φελπς έχει πια περισσότερες προσωπικές πρωτιές κι από τον μέγιστο αθλητή της αρ...


Πολλά ξένα media γράφουν ότι ο μεγάλος κολυμβητής Μάικλ Φελπς έχει πια περισσότερες προσωπικές πρωτιές κι από τον μέγιστο αθλητή της αρχαιότητας, Λεωνίδα τον Ρόδιο!

Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος έζησε τον 2ο αιώνα προ Χριστού και είχε τερματίσει πρώτος 12 φορές σε τέσσερις ξεχωριστές Ολυμπιάδες (από την 154η μέχρι την 157η). Είχε νικήσει σε τρία αθλήματα κάθε φορά (χρίστηκε δηλαδή «τριαστής»), το στάδιο (αγώνας δρόμου περίπου 200 μέτρων), τον δίαυλο (διπλάσια διαδρομή) και τον οπλίτη δρόμο (αγώνας δρόμου με πανοπλία).

Ο αγώνας δρόμου με πανοπλία, το βάρος της οποίας άλλαζε σημαντικά το αγώνισμα, απαιτούσε διαφορετικό σωματότυπο και για αυτό ήταν σπανιότατο να νικήσει αθλητής και στα τρία αγωνίσματα. Είχαν υπάρξει μόνο άλλοι έξι τριαστές στην αρχαιότητα, κι όλοι τους είχαν τα είχαν καταφέρει μόνο μία φορά.

Ο Μάικλ Φελπς μπορεί να έφτασε το 22ο χρυσό - η 22η πρωτιά αφού στην αρχαιότητα κότινο έπαιρνε μόνο ο πρώτος- αλλά πολλά από αυτά ήταν σε σκυταλοδρομίες, οπότε, με την αυστηρή έννοια, δεν τα κέρδισε μόνος του.

Όμως το νέο μετάλλιο είναι το 13ο προσωπικό του Φελπς, οπότε, όπως σημειώνει μεταξύ άλλων το BBC, καταφέρνει πια να αφήσει στην ιστορία και το ολυμπιακό ρεκόρ του Λεωνίδα του Ρόδιου, που είχε... 12!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση