GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό έλεγχο οι τρεις φωτιές στην Κέρκυρα – Απειλήθηκαν σπίτια

Τρεις φωτιές ξέσπασαν στις 2.30 μ.μ. το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα στην Κέρκυρα, στις περιοχές Χλωμοτιανά, Μπαρμπάτι και Στρογγυλή. Τ...


Τρεις φωτιές ξέσπασαν στις 2.30 μ.μ. το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα στην Κέρκυρα, στις περιοχές Χλωμοτιανά, Μπαρμπάτι και Στρογγυλή. Το μεγάλο πρόβλημα  εντοπιζόταν στη Στρογγυλή, όπου οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά σε κατοικημένη περιοχή. 

Μετά από τέσσερις περίπου ώρες, οι πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ, δίνοντας μάχη με την πύρινη λαίλαπα, έχοντας αντίπαλό τους τον δυνατό αέρα κατάφεραν να περιορίσουν τις φωτιές και να τις αποτρέψουν να φτάσουν σε κατοικημένες παρακείμενες περιοχές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «υπό περιορισμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή Λίνια στον Χλωμό, στην περιοχή Μπαρμπάτι, αλλά και στην περιοχή Στρογγυλή, ενώ από τις πρώτες εκτιμήσεις φέρεται ότι έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης»

Φωτογραφία από το kerkyrasimera.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση