GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαθαίνει η κρίση: Η Ρωσία ανέπτυξε αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Κριμαία

Τύμπανα πολέμου ακούγονται και πάλι στη χερσόνησο της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες. Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι υποκινε...


Τύμπανα πολέμου ακούγονται και πάλι στη χερσόνησο της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες. Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι υποκινεί ταραχές στο έδαφός της, ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την ένταση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες που έχει αναζωπυρωθεί.
Μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι απέτρεψε "επιθέσεις" που υποκινούνταν από το Κίεβο στη χερσόνησο, η Ουκρανία έχει θέσει τα στρατεύματά της σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης με την Κριμαία και στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Από την πλευρά της, η Μόσχα ανέπτυξε το προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων της S-400 στην προσαρτημένη Κριμαία, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Διαβάστε σχετικά: Στα όπλα και πάλι Ρωσία και Ουκρανία για την Κριμαία
 Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν το Κίεβο ότι οργάνωσε πολλές εφόδους "δολιοφθορέων-τρομοκρατών" που κατέληξαν σε ένοπλες συγκρούσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, σύμφωνα με τη Μόσχα, ένας πράκτορας της FSB (πρώην KGB) και ένας ρώσος στρατιωτικός.
Η Ουκρανία διαψέυδει κάθε ρωσικό ισχυρισμό και κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποκινεί ταραχές στο έδαφός της, ενώ και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν εντοπίσει τίποτα που να επιβεβαιώνει τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί ουκρανικής εφόδου στην Κριμαία.
Στη διάρκεια συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,το Κίεβο κάλεσε τη Ρωσία να παράσχει αποδείξεις για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, τους οποίους αμφισβητούν επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Σήμερα, ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, λέγοντας πως η Μόσχα επιδιώκει να "καλύψει" πυροβολισμούς στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων "που παραδοσιακά κάνουν κατάχρηση οινοπνευματωδών".
Η διεθνής κοινότητα καλεί σε αποκλιμάκωση
Η Δύση ανησυχεί για την ένταση ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες που έχει αναζωπυρωθεί γύρω από την Κριμαία.
Αντιμέτωπες με αυτή την αναζωπύρωση της έντασης, οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν πως είναι "εξαιρετικά ανήσυχες" και κάλεσαν τα δύο στρατόπεδα να αποφύγουν κάθε "κλιμάκωση".
Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό υπογράμμισε χθες από την πλευρά του "τη σημασία που έχει για την Ουκρανία και τη Ρωσία να επιλύσουν, με τον διάλογο, τις πρόσφατες εντάσεις για το θέμα της κατάστασης στην Κριμαία".
Είναι "ένα βήμα μακριά από τη λογική της πολιτικής διαδικασίας και ένα βήμα προς τη λογική μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης", δήλωσε από την πλευρά του χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός αντιπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τη Ρωσία Γκέρνορτ Έρλερ.
"Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση