GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη τίμησε ο Δήμος Κέρκυρας

Σε μία ιδιαίτερη και σεμνή τελετή στον Κήπο του Λαού, τιμήθηκε από τους Κερκυραίους, ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ...


Σε μία ιδιαίτερη και σεμνή τελετή στον Κήπο του Λαού, τιμήθηκε από τους Κερκυραίους, ο αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης.

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, ο δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, υποδέχθηκε χθες το βράδυ τον Σπύρο Γιαννιώτη, τονίζοντας ότι στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες. «Εμείς σήμερα ανοίγουμε την καρδιά μας για να τον υποδεχτούμε, γεμάτοι συγκίνηση και υπερηφάνεια. Με τη νίκη του στους Ολυμπιακούς του Ρίο και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ο Σπύρος έδωσε χαρά και αισιοδοξία σε μια δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Η μάχη που έδωσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του μαραθωνίου, καθώς και όλη η αθλητική διαδρομή του, αποτελούν πρότυπο ζωής για όσους αγωνίζονται μέχρι τέλους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολούζος.

«Τα λόγια περιττεύουν και οφείλουν να αφήσουν χώρο στη χαρά, την υπερηφάνεια και τη συγκίνηση. Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν έκανε περήφανη μόνο τη γενέτειρά του, την Κέρκυρα, αλλά όλη την Ελλάδα», είπε η βουλευτής Κέρκυρας, Φωτεινή Βάκη.

«Τέτοιους ανθρώπους θέλει η ελληνική κοινωνία, τέτοιους ανθρώπους θέλει η Κέρκυρα. Τυπικούς αγωνιστές, με όραμα, επιμονή και υπομονή. Σε ευχαριστούμε πολύ» είπε στην προσφώνησή της η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον Κήπο του Λαού και κυρίως τα παιδιά, με τα οποία, όπως είπε, έχει σκοπό να ασχοληθεί στο εξής, προκειμένου να τους μεταδώσει την αγάπη στον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη λιτή, αλλά πάρα πολύ όμορφη τελετή βράβευσης και λέω ότι είναι όμορφη για έχω τόσα παιδιά εδώ μπροστά. Αυτά είναι το μέλλον του αθλητισμού, αλλά και της Κέρκυρας και της χώρας, ο θαυμασμός στα πρόσωπά τους είναι η χαρά μου σήμερα. Αυτό που εμείς οι αθλητές κάνουμε σίγουρα είναι οι διακρίσεις, σίγουρα προσπαθούμε για το καλύτερο μέσα από την καρδιά μας, αλλά αφού τελειώσει η διάκριση αυτό που προέχει είναι να είμαστε πρότυπα για τους νέους. Σταματώντας τώρα τον αθλητισμό, αυτό που θέλω να προσπαθήσω να κάνω, είναι να βοηθήσω τους νέους με όποιο τρόπο μπορώ. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι πολλές επιτυχίες και στα σχολεία, αλλά και στον αθλητισμό», δήλωσε ο αργυρός Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης.

«Μας έκανε υπερήφανους, όλους τους Κερκυραίους, όλους τους Έλληνες και εμάς ιδίως, την οικογένειά του, ακόμη περισσότερο, για την υπερπροσπάθειά του, τόσων χρόνων, που ευδοκίμησε τελικά στο Ρίο. Υπήρχαν επιτυχίες, υπήρχαν και αποτυχίες. Υπήρχε πολύ σκληρή δουλειά από την πλευρά του Σπύρου. Το κυριότερο από όλα ήταν ότι στην αποτυχία του δεν πληγωνόταν, σηκωνόταν και συνέχιζε με το καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε συγκινημένος ο πατέρας του Ολυμπιονίκη, Διονύσης Γιαννιώτης.

Στο τέλος της τελετής βράβευσης, ο δήμαρχος Κέρκυρας του απένειμε ένα συμβολικό δώρο, με το κλαδί ελιάς, ορόσημο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαίας Ελλάδας, ενώ τη γιορτή πλαισίωσαν η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» και ο Δήμος Δημητριάδης και το Κουιντέτο Τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση