GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ζεστό» χρήμα στην αγορά από τα δημόσια ταμεία

«Ζεστό χρήμα» στην αγορά ρίχνει το Δημόσιο καθώς τα κρατικά ταμεία άνοιξαν τις πληρωμές για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδι...


«Ζεστό χρήμα» στην αγορά ρίχνει το Δημόσιο καθώς τα κρατικά ταμεία άνοιξαν τις πληρωμές για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και προμηθευτές από τα υπουργεία και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου πληρώθηκαν χρέη ύψους 1,1 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου συνολικά 3,5 δισ. ευρώ και άλλα 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2017

Τα ταμεία του Δημοσίου  αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά για τους επόμενους 17 μήνες, με στόχο να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ιδιώτες και προμηθευτές, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών.

Οι πληρωμές θα γίνονται με υπουργική απόφαση, μετά από αξιολόγηση του σχετικού αιτήματος, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι η καταβολή των οφειλομένων θα γίνεται αφού προηγηθεί συμψηφισμός χρεών που έχουν οι ιδιώτες προς το Δημόσιο.

Παράλληλα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ αλλά και για την καταβολή των εφάπαξ στους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους.

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου διαμορφώθηκαν στα 5,9 δισ. ευρώ, ενώ στα 1,3 δισ. ευρώ διαμορφώνονται τα χρέη από τις επιστροφές φόρου. Από αυτά, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χρέη 3,1 δισ., τα νοσοκομεία 1,1 δισ., τα υπουργεία 666 εκατ. και οι ΟΤΑ 340 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση