GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ! Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο...

Έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση, με 387 βαθμούς, η Άννα Κορακάκη πήρε την πρόκριση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων. Με...


Έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση, με 387 βαθμούς, η Άννα Κορακάκη πήρε την πρόκριση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων. Με εξαιρετική επίδοση κατάφερε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η 20χρονη Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το μετάλλιο στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεγάλη ημέρα για την ελληνική σκοποβολή που έσπασε μια "κατάρα" 96 χρόνων! Πρώτη κατετάγη η Κινέζα Ζανγκ και δεύτερη η Μπατσαράσκινα από τη Ρωσία.

Αν και η σκοποβολή, η οποία έφερε το πρώτο μετάλλιο με την Άννα Κορακάκη, ξεκίνησε καθαρά ως ανδρικό άθλημα στους Ολυμπιακούς στην σύγχρονη Ελλάδα το άθλημα έχει συνδεθεί σχεδόν αποκλειστικά με γυναίκες. Και αυτό κυρίως χάρη στην σταθερή παρουσία της Άγης Κασούμη σε έξι Ολυμπιακούς από το 1984 - έως το 2004. Η Κασούμη μπορεί να μπόρεσε να φορέσει ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος - σ.σ. τα έχει καταφέρει με χρυσό σε Παγκόσμιους Αγώνες - έχει όμως ένα Ολυμπιακό ρεκόρ καθώς οι έξι συμμετοχές της καθιστούν την Ελληνίδα αθλήτρια με τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση.

Η Άννα Κορακάκη θέτει υποψηφιότητα να το απειλήσει τόσο λόγω της φύσης του αθλήματος όσο και του νεαρού της ηλικίας της. Η εικόσάχρονη αθλήτρια από την Δράμα θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει ήδη από το Λονδίνο αυτή την πορεία εάν δεν έχανε το εισιτήριο για ελάχιστους βαθμούς. Όπως και να έχει έφερε ένα ακόμη μετάλλιο στην Ελλάδα από την σκοποβολή που είχε συμβεί τελευταία φορά από τους Αγώνες της Αμβέρσας το 1920.
Στην Αμβέρσα, η σκοποβολή είχε χαρίσει το μοναδικό μετάλλιο στην χώρα μας και ήταν το ασημένιο το οποίο κατέκτησαν στο ομοαδικό άθλημα του περιστρόφου από 30 μέτρα οι Αλεξ. Θεοφιλάκης, Ιωαν. Θεοφιλάκης (σ.σ. αδελφός του Αλέξανδρου, Γ. Μωραϊτίνης, Αλ. Βρασιβανόπουλος και Ι, Σάππας.
Πρόκειται για ένα "στοιχειωμένο" μετάλλιο καθώς έπρεπε να περάσουν 36 χρόνια για κερδίσει ξανά η Ελλάδα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, με τον Γιώργο Ρουμπάνη στο άλμα επι κοντώ και 96 στο ίδιο άθλημα με την Άννα Κορακάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση