GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δικάζονται Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης

Ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα βρεθούν σήμερα Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που θα δικαστούν για σειρά πλη...


Ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα βρεθούν σήμερα Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που θα δικαστούν για σειρά πλημμεληματικών πράξεων, ύστερα από την τριήμερη αναβολή της δίκης τους, κατόπιν αιτήματός τους.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά τις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.
Ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα στην Σπάρτη της Λακωνίας. Σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστείες. Πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους στόχους της αστυνομίας τους οποίους αναζητούσε εδώ και δέκα χρόνια.
Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
Ο Κώστας Σακκάς, 32 ετών, έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσίες των Πυρήνων της Φωτιάς. Τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε πολυήμερη απεργία πείνας λόγω της υπέρβασης του ανώτατου ορίου της προφυλάκισής του και η περίπτωσή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο ενώ το θέμα απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς και τη Διεθνή Αμνηστία. Εξαφανίστηκε μετά την υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους αποφυλάκισή του. Έπρεπε να παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Α.Τ Καμινίων, δεν το έκανε και από τότε ήταν  καταζητούμενος. Λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, είπε οτι δεν έχει καμία σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη κατοχή όπλων και απλή προπαρασκευαστική πλαστογραφία για διακεκριμένη οπλοκατοχή.
Ο Μάριος Σεϊσίδης 35 ετών, καταζητείται εδώ και 10 χρόνια από το 2006 και δεν είχε συλληφθεί ποτέ από τις αρχές. Έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην συμμορία των ληστών με τα μαύρα, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε. Μαζί με ακόμα δύο άτομα είχε επικηρυχθεί με το ποσό των 600.000 για συμμετοχή σε 7 ληστείες από το 2002 έως το 2006 και λεία περίπου 700.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση