GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεράστια η καταστροφή στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας από τη φωτιά - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

11 σπίτια είναι κατεστραμμένα ολοσχερώς από τη χθεσινή φωτιά στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, ενώ καταστράφηκε και ο ιστορικός κινηματογ...


11 σπίτια είναι κατεστραμμένα ολοσχερώς από τη χθεσινή φωτιά στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, ενώ καταστράφηκε και ο ιστορικός κινηματογράφος Απόλλων.

Ευτυχώς από τη φωτιά δεν υπήρξαν θύματα, ενώ η καταστροφή στην ιστορική συνοικία είναι μεγάλη.

Στη χθεσινή φωτιά, σύμφωνα με το lefkadapress.gr, τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος, ενώ βρισκόταν σε άδεια, επέστρεψε για να βοηθήσει τους συναδέλφους του. Στον πυροσβέστη δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ευτυχώς από την πύρινη λαίλαπα σώθηκε το νεοκλασικό κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων, ο οποίος είχε εκκενωθεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 11:30, η φωτιά ξεκίνησε καίγοντας ξύλινα σπίτια τα οποία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχείρησαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, καθώς κι ένα ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το lefkadapress.gr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση