GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΩΦΕΥΕΙ ο κ. Πολάκης! Χωρίς ασθενοφόρο (και) το κέντρο υγείας Κουφαλίων...

Στο απώτερο μέλλον μετέθεσε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την επίλυση του προβλήματος απουσίας ασθενοφόρων από το κέντρο υγείας Κο...


Στο απώτερο μέλλον μετέθεσε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την επίλυση του προβλήματος απουσίας ασθενοφόρων από το κέντρο υγείας Κουφαλίων Θεσσαλονίκης.
Το ζήτημα έθεσε με ερώτηση ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος καταγγέλλει ότι «η κατάρρευση της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται από τα πλέον επίσημα χείλη».
Στο κέντρο υγείας Κουφαλίων, όπως σημειώνει ο κ. Φωκάς, υπήρχαν δύο ασθενοφόρα, ένα από δωρεά του πρώην ομώνυμου δήμου και ένα με επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ. Από τους επτά οδηγούς που διέθετε στο παρελθόν το Κ.Υ. είχαν απομείνει μόνον δύο, που αποσπάστηκαν στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να παραμείνουν ακινητοποιημένα για δύο χρόνια και τελικά να απομακρυνθούν, για να καλύψουν τις ανάγκες αστικών περιοχών.

Για 40.000 ανθρώπους
Το Κέντρο Υγείας Κουφαλίων εξυπηρετεί τόσο τον καλλικρατικό δήμο Χαλκηδόνας -έχει περισσότερους από 40.000 κατοίκους- όσο και το γειτονικό νομό Πέλλας. Ο βουλευτής υπενθυμίζει την πρόταση της διοίκησης του δήμου Χαλκηδόνας για την ίδρυση κέντρου ΕΚΑΒ δυτικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης με έδρα τη Χαλκηδόνα, που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά θα εποπτεύει και τους οδικούς άξονες Έδεσσας και Βέροιας, που και οι δύο περνούν μέσα από την κωμόπολη. Σήμερα τα σοβαρά περιστατικά εξυπηρετούνται από ασθενοφόρα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και τα οποία χρειάζεται να διανύσουν συνολικά 120 χλμ. μετ’ επιστροφής.
Στην απάντησή του ο Παύλος Πολάκης αναφέρει ότι «δυστυχώς τόσο οι υφιστάμενοι πόροι, κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και το έργο του ΕΚΑΒ στην περιοχή που έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ με την προ δύο ετών συνολική ανάληψη των δευτερογενών διακομιδών όλων των νοσοκομείων της χώρας, με ταυτόχρονη αιμορραγία ανθρώπινου δυναμικού λόγω συνταξιοδότησης, σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρτου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης λόγω του προσφυγικού, δεν επιτρέπουν την άμεση υλοποίηση του αιτήματος δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στη Χαλκηδόνα».
Ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι τη δεδομένη στιγμή η Χαλκηδόνα και η ευρύτερη περιοχή καλύπτονται τόσο από το κέντρο υγείας Χαλάστρας όσο και από τον τομέα Γιαννιτσών του ΕΚΑΒ και υπόσχεται ότι, «εφόσον υπάρξει άμεση δυνατότητα, θα προχωρήσει σε διαδικασία εκτίμησης των αναγκών της περιοχής της Χαλκηδόνας και σε προσαρμογή των επιχειρησιακών δεδομένων με βάση αυτές τις ανάγκες».
Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση