GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν θα γιορτάσουν την Εθνική Εορτή για λόγους πολιτικής ορθότητας!

Στην Αυστραλία γιορτάζεται η Ημέρα της Αυστραλίας. Κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου, οι ντόπιοι θυμούνται την άφιξη του πρώτου στόλου βρετ...


Στην Αυστραλία γιορτάζεται η Ημέρα της Αυστραλίας. Κάθε χρόνο στις 26 Ιανουαρίου, οι ντόπιοι θυμούνται την άφιξη του πρώτου στόλου βρετανικών πλοίων στο Port Jackson και την ανάρτηση της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σύδνεϋ και συνηθίζουν να το γιορτάζουν με πυροτεχνήματα.
Φέτος όμως, το δημοτικό συμβούλιο του Fremantle, μιας μικρής πόλης 30.000 κατοίκων που απέχει 30 λεπτά απ’ το Perth, αποφάσισε από τη νέα χρονιά να μη χρησιμοποιήσει πυροτεχνήματα ξανά, από σεβασμό προς τους ιθαγενείς κατοίκους της χώρας. Βάσει του σκεπτικού που ανέπτυξε ο δήμαρχος της πόλης, γίνεται όλο και περισσότερο σαφές πως η Ημέρα της Αυστραλίας δεν αφορά όλους τους κατοίκους-για τους αυτόχθονες είναι ταυτισμένη με θλίψη και στερήσεις. Μάλιστα οι ίδιοι αναφέρονται στην Ημέρα της Αυστραλίας ως Ημέρα Εισβολής ή Ημέρα Επιβίωσης.
Πολλοί Αυστραλοί ετερόχθονες αισθάνονται επίσης άβολα σε σχέση με την Ημέρα της Αυστραλίας και με το τι αυτή αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα. Ωστόσο, δε λείπει και η κριτική απέναντι στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς αρκετοί θεωρούν πως υπακούει υπερβολικά στις επιταγές της πολιτικής ορθότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση