GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για μια νέα, ενιαία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στα ταμεία άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφ...


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για μια νέα, ενιαία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών στα ταμεία άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real FM. Όπως είπε είναι πιθανόν η κυβέρνηση να ζητήσει από τους δανειστές ένα νέο πακέτο ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Έχουμε εναλλακτικά σχέδια τα οποία θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι το θέματης ρύθμισης των οφειλών θα είναι ένα από τα δύο που θα τεθούν κατά τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, εκτός των εργασιακών.
«Αν δεν έχουμε επιστροφή στην ανάπτυξη μαύρη τρύπα θα παραμείνει» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία.
Ο κ.Κατρούγκαλος ανέφερε ότι το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την καταβολή χαμηλότερων ποσών ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους το 2017, αντί του περιορισμού των δικαιούχων, ενώ προσέθεσε ότι στους θεσμούς θα τεθεί και το ζήτημα της δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων από αυτοαπασχολουμενους και επιστήμονες.
Για τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου όσον αφορά στα εργασιακά, ο κ.Κατρούγκαλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι «δεν προσπαθούμε απλώς να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά προωθούμε τις θέσεις μας».
Παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το ΔΝΤ δεν έχει θέσει ποτέ θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση