GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς τα ξαναβρήκαν Πούτιν και Ερντογάν και ποιος μεσολάβησε...

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να επισφραγίσε...


Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνάντησε σήμερα στην Αγία Πετρούπολη τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να επισφραγίσει τη συμφιλίωση των δύο χωρών, έπειτα από μήνες διπλωματικής ψυχρότητας.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μόλις έναν μήνα μετά τη επαναπροσέγγιση, στα τέλη Ιουνίου, η οποία κατέστη δυνατή αφού ο Ερντογάν εξέφρασε τη "λύπη" του για την κατάρριψη τον Νοέμβριο από τουρκικά καταδιωκτικά ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου πάνω από τα τουρκο-συριακά σύνορα.
Η Ρωσία και η Τουρκία διαπραγματεύθηκαν μυστικά τη συμφιλίωσή τους στην Τασκένδη, την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, έπειτα από μια μεσολάβηση η οποία πραγματοποιήθηκε κυρίως από έναν τούρκο επιχειρηματία και τον πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία είχε αρχίσει να βολιδοσκοπεί τη Ρωσία για να τερματισθεί η κρίση μέσω του Τσαβίτ Τσαγκλάρ, ενός επιχειρηματία και πρώην υπουργού.
Αυτός ο τελευταίος έχει καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας του Νταγκεστάν στον Καύκασο, τον Ραμαζάν Αμπντουλατίποφ, ο οποίος έχει με τη σειρά του πρόσβαση στον σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του ρώσου προέδρου, τον Γιούρι Ουσάκοφ.
Η Άγκυρα άρχισε να συντάσσει μια επιστολή προς τη Μόσχα για να εκφράσει τη λύπη της για το αεροπορικό επεισόδιο ώστε να ξεπερασθεί η κρίση.
Ο πρόεδρος Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Πούτιν και τον Ερντογάν, δήλωσε στις 22 Ιουνίου στην Άγκυρα, αφού συναντήθηκε με τον ρώσο ηγέτη, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να του αποσταλεί αυτή η επιστολή.
Έτσι στις 24 Ιουνίου, έπειτα από αίτημα του ουζμπέκου προέδρου, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν, έσπευσε στην Τασκένδη, όπου ο Πούτιν συμμετείχε στη σύνοδο του οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.
Η επιστολή επιδόθηκε στον σύμβολο εξωτερικής πολιτικής του ρώσου προέδρου και ο Πούτιν έδωσε τότε το πράσινο φως για τη συμφιλίωση, υποστηρίζει η Hurriyet.
Στη συνέχεια τα δύο μέρη δημοσιοποίησαν την επιστολή στις 27 Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τερματισμό της κρίσης, η οποία υπήρξε εξαιρετικά επιβλαβής για την τουρκική οικονομία.

1 σχόλιο

  1. Μην ΡΩΤΆΤΕ γιατί ο Πούτιν είναι αλεπού;Ένα κορόιδο είναι που τον περιτριγυρίζουν [οι θαυμαστές του] Παπάδες, φασίστες, μυστικές υπηρεσίες, πρώην παλαιόκομουνιστές, και θέλει τα δικά του ΚΑΡΤΈΛ από εμπιστοσύνη και ΛΌΓΟ είναι [σαν του Τσιπρα, του Ερντογάν, τον ΣΗΜΕΡΙΝΏΝ ΚΏΛΟ ΓΕΡΜΑΝΏΝ, τον σημερινών Αμερικανών]....Γρυλίζει και αυτός ΣΑΝ ξεδοντιασμένη αρκούδα....

    Γνωρίζει αυτός όπως και οι ΑΡΑΒΕΣ φίλοι ότι είναι ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΗ υπόθεση η υπόθεση η ενεργείας του πλανήτη με τα πετρέλαια και τα αέρια...Πόλεμο κάνουν με συμβατικά όπλα γιατί φοβούνται μη τους σκάσουν τα πυρηνικά μέσα στης κρύπτες τους μόλις ανοίξουν μια καταπακτή...

    Χμ ένα παιδί με ρώτησε σήμερα πως η επιστήμη έχει αυτές της απόψεις που τους θεωρεί ξεπερασμένους;; Θα το πω απλά είναι ο χώρος και χρόνος δηλαδή αυτό που μας έλεγαν τα φωτισμένα μυαλά χώροχρόνος ...Εμείς καταφέραμε [να μπούμε μέσα] στο χρόνο της πληροφορίας κυλά π.χ σαν να είμαστε οι εντολοδόχοι σε αυτά που διαθέτουν ως όπλα για να απειλούν...Εύκολο ακούγετε ΕΕΕ !!

    Ότι κάνουμε υπαρχή ροΐ και ήχος .. π.χ ..Δείτε στην ΤV έχουν εξωτερική σύνδεση μιλάνε και υπάρχει μια διακοπή μέχρι να ακούσει ο εξωτερικός τον εσωτερικό και αντίστροφα .δ.λ ..=>χρόνος..ο εξωτερικός είναι αλλού με στον εσωτερικό=> χώρος, ΆΡΑ =χ> κενό;;;ΌΧΙ ταχύτητα... Από εδώ ξεκινούν ΌΛΑ...

    Μην μπερδευτεί κάνεις και τα πλέξει με κινηματογραφικέ ταινίες ΚΑΙ με μηχανές που πατάς ένα κουμπί και ΠΆΣ ΜΠΡΟΣΤΆ Η ΠΕΊΣΩ επιστημονικά ΑΥΤΆ είναι για έμενα ακαταλαβίστικα...Γράφω πολλές φορές ότι ως ΛΑΟΣ χάσαμε το επόμενο ΒΉΜΑ, ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉ ΕΠΟΧΉ--ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ] όπως θέλετε πέστε την...Δεν πρέπει να χάσουμε το μεθεπόμενο ΒΉΜΑ [ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ ΕΠΟΧΉ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ]... Αυτη η ανάπτυξη θα κάνει ανθρώπους ελεύθερους και όχι τα ΤΣΙΜΈΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΖΊΝΟ του κάθε ανόητου πολιτικού η ολιγάρχη...

    Και επειδή μας ξέρω ΩΣ ΛΑΟ σήμερα είδα μια κοπέλα την κ. Κορακακι και την συγχαίρω να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην σκοποβολή και την συγχαίρω .. Άλλα να μην τρελαθούμε και αρχίσουμε παίρνουμε όπλα και να τρέχουμε τα μικρά η τα μεγάλα παιδιά στα σκοπευτήρια.!!!

    ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΊ αγώνες και γενικά τον Επαγγελματικό αθλητισμός, τον κάνουν κουμάντο κάτι χοντροί, κάτι χορηγοί, κάτι μαφιόζοι δηλαδή για να τα οικονομούν... Μην ανησυχείτε όμως έτσι γινόταν και στα αρχαία χρονια ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ αθλητών για να δείξουν οι χοντροί,οι χορηγοί,οι μαφιόζοι της εποχής ότι ήταν ισχυροί...στους άλλους χοντρούς ,χορηγούς , μαφιόζοι της εποχής λεγε με ΒΑΣΙΛΙΆ--ΑΥΤΟΚΡΆΤΟΡΑ--ΚΑΊΣΑΡΑ--ΣΟΥΛΤΆΝΟ..

    Uros



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση