GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από πεντάχρονα στη Βρετανία!

Παιδιά ηλικίας ακόμα και πέντε ετών έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις στο σχολείο τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται...


Παιδιά ηλικίας ακόμα και πέντε ετών έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις στο σχολείο τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το BBC.

Σε ένα περιστατικό μάλιστα, έγινε καταγγελία στην αστυνομία για σεξουαλική επίθεση πεντάχρονης σε βάρος αγοριού κάτω των 13 ετών.

Ο αριθμός των σεξουαλικών αδικημάτων σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει σχεδόν τριπλασιαστεί την τελευταία 4ετία από 719 το 2011-12 σε σχεδόν 2000 το 2014-15. Μεταξύ άλλων έχουν καταγραφεί βιασμοί και παιδική πορνεία!

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Plan International UK χαρακτηρίζοντάς τα ανησυχητικά και απαιτώντας η κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτική τη διαπαιδαγώγηση σχετικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις.

«Ανησυχούμε πολύ για τα ευρήματα αυτά», δήλωσε στο Press Association η εκπρόσωπος της οργάνωσης Lucy Russell, «δεν μας σοκάρουν στην πραγματικότητα επειδή έχουμε ακούσει ξανά και ξανά από κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο πως η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλική βία στα σχολεία δεν σπανίζει. Είναι κάτι που τα ανησυχεί πολύ»/

Στην Αγγλία αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως και πέντε ετών κατηγορήθηκαν για σεξουαλικές επιθέσεις ενώ τα νεότερα φερόμενα θύματα είχαν την ίδια ηλικία, πέντε ετών.

Στην Ουαλία το νεότερο θύμα σεξουαλικής επίθεσης ήταν μόλις τεσσάρων ετών, χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες. Η ουαλική αστυνομία ερεύνησε επίσης καταγγελίες για σεξουαλική δραστηριότητα 5χρονου με 5χρονη.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα ήταν κατά μέσο όρο δέκα κάθε σχολική ημέρα.

Στην τετραετία καταγράφηκαν 4.643 σεξουαλικές επιθέσεις σε σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των φερόμενων θυμάτων είναι κορίτσια ενώ το 94% των καταγγελλόμενων επιθέσεων διαπράχθηκαν από αγόρια.

Τα στοιχεία προέρχονται από αστυνομικά τμήματα στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία ενώ η αστυνομία της Σκωτίας δεν παρέδωσε τις σχετικές πληροφορίες λόγω κόστους.

«Τα σχολεία είναι ασφαλή μέρη και τα εγκλήματα είναι πολύ σπάνια, πρέπει ωστόσο να αναφέρονται στην αστυνομία », ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση