GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς απεργία διαρκείας: Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας ακόμα και να κάνουν απεργία διαρκείας είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως δήλωσε ο π...


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας ακόμα και να κάνουν απεργία διαρκείας είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων τους Δημήτρης Τσερμενίδης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται για δεύτερη ημέρα σήμερα σε επίσχεση εργασίας, ενώ αύριο θα πιάσουν και πάλι τιμόνι, για να το αφήσουν εκ νέου την Παρασκευή 19 Αυγούστου, οπότε και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Όπως τόνισε ο κ. Τσερμενίδης «ο κ. Σπίρτζης με επιστολή του μας έδωσε τρεις ημερομηνίες για να συναντηθούμε, 30 ή 31/8 και 6/9 και ενώ του απαντήσαμε, ωστόσο ακόμα και σήμερα δεν μας έχει κλειδώσει το ραντεβού. Δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Μας αναγκάζει να απέχουμε από τα καθήκοντά μας».
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικούν δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, ήτοι ποσό υψηλότερο των 6 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, το ελληνικό δημόσιο οφείλει στον οργανισμό άνω των 130 εκατ. ευρώ,ο οποίος με τη σειρά του έχει οφειλές ελαφρά μεγαλύτερες των 95 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ απέστειλε εξώδικο προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους και τονίζοντας πως η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της, αλλά «στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις οφειλές του ελληνικού δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση