GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασφαλιστικά ταμεία: Οι περικοπές δεν επαρκούν για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες

Σε νέα ρευστοποίηση ομολόγων ύψους 50 έως 90 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης καθώς οι μει...


Σε νέα ρευστοποίηση ομολόγων ύψους 50 έως 90 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης καθώς οι μειώσεις που επιβάλλονται σε όσους έχουν άθροισμα πάνω από 1.300 ευρώ με την κύρια σύνταξη αποδεικνύεται πως δεν επαρκούν για να λύσουν το μεγάλο ταμειακό πρόβλημά του.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος», οι περικοπές- που ξεκίνησαν τον Αύγουστο, συνεχίζονται τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο, όταν θα πέσουν και οι αναδρομικές μειώσεις από τον Ιούνιο- αποδίδουν μόνο 24 εκατ. ευρώ το μήνα. Αυτό σημαίνει πως στο δεύτερο 6μηνο του 2016 η εφαρμογή των μειώσεων στις επικουρικές θα αποδώσει στο ΕΤΕΑ περί τα 145 εκατ. ευρώ ενώ το προϋπολογιζόμενο έλλειμμα φτάνει τα 550 εκατ. ευρώ και με τα κρυφά χρέη ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά οι μεγάλες περικοπές που προγραμματίστηκαν για 250.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης- σε σύνολο 1,3 εκατ. δικαιούχων- πάνε στο βρόντο αφού δεν επαρκούν για να κλείσουν ελλείμματα και μαύρες τρύπες. Έτσι ο λογαριασμός δεν βγαίνει παρά με εναλλακτικό σχέδιο, όπως είναι η ενεργοποίηση δεύτερου πακέτου περικοπών και σε όσους βρίσκονται κάτω από τα 1.300 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπάρχει έντονος προβληματισμός και από κορυφαία στελέχη του ΕΤΕΑ για το αν θα ήταν προτιμότερο οι μειώσεις να μοιράζονταν σε περισσότερους συνταξιούχους και με μικρότερα ποσοστά. Έτσι το βάρος θα ήταν μικρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση