GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύσκεψη για θέματα Αυτοδιοίκησης στη Χερσόνησο παρουσία του Κουρουμπλή

Μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τρέχοντα θέματα, συζητ...


Μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τρέχοντα θέματα, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χερσονήσου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Για το θέμα των απορριμμάτων, ο υπουργός μίλησε για έναν κρίσιμο διάλογο που πρέπει να ολοκληρωθεί και απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο σε κόμματα και φορείς: «Τα σκουπίδια συνδέονται με παρά πολλά χρήματα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Τα συμφέροντα είναι πολλά, διαπλεκόμενα, συμπλεκόμενα, συγκρουόμενα. Εγώ, θέλω, φιλοδοξώ να κάνω ένα νομοσχέδιο το οποίο να έχει πραγματικά τη συναίνεση όλων, και των κόμματων και των φορέων» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την κακοποίηση της αισθητικής της. Μια πανέμορφη χώρα, με ένα πλουσιότατο περιβάλλον, να θυμίζει σε ορισμένες περιοχές ένα απέραντο σκουπιδότοπο;» πρόσθεσε.

Ο υπουργός, δήλωσε ακόμη ότι θα λάβει υπόψη την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης για το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την πρόταση της ΚΕΔΕ.

Αναφερόμενος επίσης στα ληξιπρόθεσμα χρέη των ΟΤΑ, είπε ότι ανέρχονται σε 326 εκ ευρώ και δεσμεύθηκε να αποδοθούν στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα απ' αυτούς ποσά.

Εξάλλου ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το προσφυγικό, υπενθύμισε ότι η ΚΕΔΕ στο συνέδριο της Σάμου πήρε μια ομόφωνη απόφαση ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να βάλουν πλάτη.

«Μπορεί αύριο να μην χρειασθεί να έλθει κανένας, αλλά από κει και πέρα είναι ένα θέμα το οποίο είναι ανοιχτό. Μακάρι να μην έχομε αύξηση εισροών» είπε. Ο ίδιος επίσης, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθούν τρόποι που να μην επηρεάσουν ο προσφυγικές ροές, ούτε στο ελάχιστο τον τουρισμό. «Δεν είμαστε τρελοί να καταστρέψομε ένα τομέα που δίνει στη χώρα αυτό που δίνει. Έχουμε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση