GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Βρυξέλλες με φόντο τη δεύτερη αξιολόγηση

Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης ανοίγει τη Δευτέρα με την κυβέρνηση να βουτά στα βαθιά από το τέλος του Αυγούστου. Οι εκκρεμότητες για τη...


Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης ανοίγει τη Δευτέρα με την κυβέρνηση να βουτά στα βαθιά από το τέλος του Αυγούστου.

Οι εκκρεμότητες για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ παραμένουν ενεργές, ενώ απασχολούν τόσο δεύτερη αξιολόγηση με τα εργασιακά, όσο και το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα καθώς αποτελούν τους κάβους που καλείται να περάσει η Ηρώδου Αττικού το προσεχές διάστημα.

Οι στόχοι και οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Αθήνα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συμπυκνώνονται εν πολλοίς στην αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Real News, όπου σε έντονο ύφος υπογραμμίζει πως «απαιτούμε ρύθμιση του χρέους και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα».

Σημειώνεται πάντως ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται με βάση τις τελευταίες εξελίξεις να βρεθεί στο προσκήνιο.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντήσει τον επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, λίγο πριν την επιστροφή των θεσμών στη χώρα μας με σκοπό την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων της α' αξιολόγησης για την εκταμίευση των 2,8 δισ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα ανοίξει τα θέματα του ΕΣΠΑ στην προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια επίτροπο Κορίνα Κρέτσου.

Παράλληλα, ο αναπλήρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο EuroWorking Group το οποίο και θα προετοιμάσει την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Από την πλευρά των εταίρων αναμένεται να αυξηθούν πιέσεις σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων από ελληνικής πλευράς, με δεδομένη την καθυστέρηση προώθησης των 15 προαπαιτούμενων που θα ανοίξουν τον δρόμο για τον επόμενο γύρο διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση και της β' αξιολόγησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση