GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπιακός: Πόσα χάνει λόγω του αποκλεισμού από τη Χάποελ Μπερ Σεβά

Πλήγμα όχι μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και για τα ταμεία του ήταν για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Π...


Πλήγμα όχι μόνο για το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και για τα ταμεία του ήταν για τον Ολυμπιακό ο αποκλεισμός από τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» χάνουν την προοπτική συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και προσδοκούν πως θα τα καταφέρουν καλύτερα στα playoffs του Europa League, όπου όμως τα προσδοκώμενα έσοδα των ομίλων είναι πάρα πολύ πιο λίγα.

Συγκεκριμένα, μετά τον αποκλεισμό του ο Ολυμπιακός θα εισπράξει ως παρηγοριά 400.000 ευρώ και επιπλέον 250.000 ευρώ επειδή είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League. Η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει 2,4 εκατ. ευρώ (συν τα έσοδα από το market pool, που διαιρούνται δια του αριθμού των ομάδων που θα είναι στους ομίλους), συν 360.000 για κάθε νίκη και 120.000 για κάθε ισοπαλία. Ο πρώτος του ομίλου εισπράττει 500.000 και ο δεύτερος 250.000 ευρώ, ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες στους «32» παίρνουν από 500.000, στους «16» από 750.000, στα προημιτελικά 1 εκατ., στα ημιτελικά 1,5 εκατ., ο χαμένος του τελικού 3,5 εκατ. και ο νικητής 6,5 εκατ. ευρώ.

Η σύγκριση με τα χρήματα που θα έπαιρνε ο Ολυμπιακός παίζοντας στους ομίλους του Champions League είναι άνιση. Εφόσον ο Ολυμπιακός περνούσε τη Χάποελ και αποκλειόταν στον επόμενο γύρο, θα έπαιρνε 3 εκατ. ευρώ και θα συνέχιζε στους ομίλους του Europa League.

Παίζοντας, δε, στα playoffs του Champions League θα εισέπραττε αυτόματα 2 εκατ. ευρώ απλά με τη συμμετοχή, ενώ εφόσον έμπαινε στους ομίλους θα έβαζε στα ταμεία του επιπλέον 12 εκατ. ευρώ, τα χρήματα από το market pool (πάγιο ποσό ανά χώρα, βάσει εμπορικών κριτηρίων), ενώ προβλέπονται τεράστια μπόνους για νίκη (1,5 εκατ.) και ισοπαλία (500.000 ευρώ), αλλά και για τις προκρίσεις σε κάθε γύρο (5,5 εκατ. ευρώ για τους «16», 6 εκατ. για τους «8», 7 εκατ. για τα ημιτελικά, ενώ ο νικητής του τίτλου παίρνει 15 εκατ. και ο ηττημένος 10,5 εκατ.).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση