GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία - Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος

Στη σύλληψη 17 ατόμων, που θεωρούνται ύποπτα για ενεργή συμμετοχή στο PKK, προχώρησε την Πέμπτη η τουρκική αστυνομία. Όπως αναφέρει τηλεγ...


Στη σύλληψη 17 ατόμων, που θεωρούνται ύποπτα για ενεργή συμμετοχή στο PKK, προχώρησε την Πέμπτη η τουρκική αστυνομία.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, που βρίσκονται στην περιοχή του Beyoglu στην Κωνσταντινούπολη. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, αλλά και ενός ελικοπτέρου.

Το HDP, το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και ερεύνησε "παράνομα" τα γραφεία στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που κανείς κομματικός αξιωματούχος δεν ήταν παρών.

Οι έφοδοι, που πραγματοποιήθηκαν σε 10 περιοχές της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας, είχαν στόχο την "αστική δομή" του PKK, ανέφερε το Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση", στρατολόγηση και διοργάνωση παράνομων διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση