GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έγινε και πάλι... Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός!

Με εμφάνιση Ευρωπαίου, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και εκτός την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 2-0, χάρη σε γκολ των Ιμπάρμπο (46’), Μπεργκ (73’) και...


Με εμφάνιση Ευρωπαίου, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και εκτός την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 2-0, χάρη σε γκολ των Ιμπάρμπο (46’), Μπεργκ (73’) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.
Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-4-2-1. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ έπαιξαν ως στόπερ. Δεξιά ο Μέστο, αριστερά ο Γουακάσο και στον άξονα ο Λεντέσμα με τον Ζέκα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπεργκ, έχοντας πίσω και δεξιά τον Ιμπάρμπο και αριστερά τον Λουντ.

Στο πρώτο 10λεπτο, η ΑΪΚ μπήκε δυνατά και με «όπλο» τον ενθουσιασμό της εξέδρας προσπάθησε να γίνει απειλητική. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έφτανε έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού», αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην ελληνική ομάδα, η οποία με επιτυχία αναχαίτιζε τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Από το 10’ και μετά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Κυκλοφόρησε την μπάλα, πρέσαρε ψηλά και «πάγωσε» τον ρυθμό με τους Λεντέσμα και Ζέκα να έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. Επιθετικά, όμως, οι «πράσινοι» ήταν ακίνδυνοι. Κάποιες φορές τα ανεβάσματα του Μέστο από τα δεξιά πήγαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις ή οι μπαλιές του Λεντέσμα σε Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Οι προσπάθειες, όμως, ήταν ημιτελείς.
Το πρώτο ημίχρονο πέρασε… αναίμακτα για το «τριφύλλι», που δεν «έφαγε» φάσεις από την ΑΪΚ, αλλά δεν έκανε κι όλας. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Δείτε ποιοι και διαμορφώστε την πορεία σας.

Ιμπάρμπο και γκολ! 

Στην επανάληψη, τα πάντα άρχισαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό! Μόλις στο 46’ ο Μπεργκ με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε στην κίνηση τον Ιμπάρμπο και ο τελευταίος με σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και την αποθέωση από τους 500 οπαδούς της ομάδας!
Από εκεί και πέρα, για τα επόμενα 15 λεπτά, το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, έχοντας τον… αέρα των δυο γκολ από τα δυο ματς και έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα. Πρώτα ο Λουντ (52’) και μετά ο Μπεργκ (59’) βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το δοκάρι της ΑΪΚ 

Η ΑΪΚ έκανε λίγο αργότερα την πρώτη της ευκαιρία στο ματς! Συγκεκριμένα, στο 66’ ο Ισιζάκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στιλ.

Μπεργκ και 0-2 

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 73’. Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσε και η ΑΪΚ είχε κάπως ανεβάσει τις γραμμές της ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σε αντεπίθεση, ο Γουακάσο έβγαλε την ασίστ στον Μπεργκ, ο Σουηδός πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» για να «σφραγίσει» την πρόκριση για το «τριφύλλι».

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Οι Σουηδοί έκαναν 2-3 φάσεις, ο Στιλ, όμως, ήταν εκεί. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και μπαίνει στην αυριανή μεσημεριανή κλήρωση με τους ισχυρούς.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση