GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο ελληνικοί προορισμοί στους τοπ παγκοσμίως για κολύμπι!

Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε εκείνα τα δέκα μέρη του κόσμου τα οποία ενδείκνυνται για διακοπές με βασικό χαρακτηριστικό τους το ...



Η βρετανική εφημερίδα Guardian ανέδειξε εκείνα τα δέκα μέρη του κόσμου τα οποία ενδείκνυνται για διακοπές με βασικό χαρακτηριστικό τους το κολύμπι.

Είτε πρόκειται, λοιπόν, για κολύμπι σε ασυνήθιστα και άγριας ομορφιάς μέρη όπως λίμνες και φιόρδ, είτε για θαλάσσια σαφάρι ή κολύμπι σε ζεστά νερά, τότε οι δέκα προορισμοί που ακολουθούν σίγουρα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Ανακαλύψτε ανάμεσά τους και δύο ελληνικά νησιά, που ξεχώρισαν το καθένα για το δικό του χαρακτηριστικό στοιχείο.



Εξωτικό το τοπίο στην παραλία Nilaveli στη Σρι Λάνκα

Ανάμεσα, λοιπόν, στα ζεστά νερά στη χερσόνησο Baja στο Μεξικό, το εξωτικό τοπίο στις παραλίες της Σρι Λάνκα, την καταπράσινη φύση που "αγκαλιάζει" την λίμνη Όρτα στην Ιταλία, την άγρια ομορφιά που χαρακτηρίζει τα φιόρδ στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο με τους δραματικούς, βραχώδεις σχεδιασμούς και τα σκούρα μπλε νερά να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τα παγωμένα νερά της λίμνης Annecy στη Γαλλία, ανακαλύπτουμε και το πρώτο ελληνικό νησί της λίστας.



Ο ήρεμος κόλπος των Σφακίων, με τα γαλαζοπράσινα νερά σας καλεί να τον ανακαλύψετε

Ο λόγος για την Κρήτη, η οποία συναντάται στη δεύτερη θέση των 10 κορυφαίων παγκοσμίως προορισμών που βρίσκονται στη λίστα της Guardian.

Ομολογουμένως η έκπληξή μας δεν ήταν και πολύ μεγάλη καθώς η Μεγαλόνησος και η ακτογραμμή της ουκ ολίγες φορές έχουν αποσπάσει διακρίσεις ή έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Αυτήν τη φορά ο συντάκτης της εφημερίδας αναδεικνύει την νότια ακτογραμμή της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα την θαλάσσια περιοχή γύρω από τα πανέμορφα Σφακιά, στο νομό Χανίων.



Η παραλία ακριβώς μπροστά στον κόλπο των Σφακίων

Το παραθαλάσσιο χωριό, μάλιστα, αποτελεί ορμητήριο για την εξερεύνηση του ευρύτερου Δήμου Σφακίων, όπου υπάρχουν περιοχές που ενδείκνυνται για καταδύσεις, ψάρεμα, πεζοπορία και ορειβασία.

Για τις βουτιές σας σε περίπτωση που δεν διαθέτετε μεταφορικό μέσο μπορείτε να επιλέξετε την παραλία του οικισμού, εκείνη στη δυτική έξοδο της Χώρας Σφακίων ή του Ίλιγγα, σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το χωριό.

Μπορείτε, βέβαια, να πάρετε κάποιο από τα καραβάκια που αναχωρούν για Λουτρό, Αγία Ρουμέλη, Παλαιόχωρα και Γαύδο και να εξερευνήσετε τις συγκεκριμένες, φημισμένες παραλίες της Νότιας Κρήτης


Άποψη του Πόρου με το εντυπωσιακό Ρολόι να σας καλωσορίζει στο νησί 

Το μοναδικό αρσενικό νησί της Ελλάδας, είναι το δεύτερο νησί της χώρας μας που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Guardian, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. 
Ο λόγος για τον Πόρο, ο οποίος ήσυχος και ντροπαλός, με τη γραφική Παλιά Πόλη, τη γειτνίαση με την Πελοπόννησο και τις επιλεγμένες προτάσεις διαμονής, έχει τους δικούς του φανατικούς φίλους. Στο νησί σας καλωσορίζει το επιβλητικό Ρολόι, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 1927 και πρόκειται για ένα από τα σημεία αναφοράς του νησιού. 
 Το Αρχαιολογικό Μουσείο, η δημοτική βιβλιοθήκη και το Εκθεσιακό Κέντρο Πόρου ενδείκνυνται για εσάς που είστε λάτρεις του πολιτισμού, ενώ μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα πάλλευκα σπίτια και τα χρωματιστά λουλούδια, η οποία θα καταλήξει στον παραλιακό δρόμο με τις ταβέρνες και τα cafes που "βλέπουν" θάλασσα, σίγουρα αποτελεί must do για όλους. 
Για τις βουτιές σας επισκεφτείτε τις παραλίες το Λιμανάκι της Αγάπης, το ρώσικο ναύσταθμο (με το μνημείο του 1834) και την ιδιαιτέρως δημοφιλή πλαζ του Ασκελίου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα του Πόρου που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η βίλα Γαλήνη, η μονή της Ζωοδόχου Πηγής και ο ναός του Ποσειδώνα.
 Πηγή: www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση