GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κανένα πρόστιμο για αλλαγές στοιχείων για επιδοτήσεις

Κανένα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί σε όσους υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τα φορολογικά έτη 2014 και μετά, που υποβά...


Κανένα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί σε όσους υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τα φορολογικά έτη 2014 και μετά, που υποβάλλονται ειδικά από όσους λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις / ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).
Σύμφωνα με ειδική εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, η καθυστερημένη έκδοση βεβαιώσεων βαρύνει τον Οργανισμό και όχι τους φορολογουμένους.
Η εγκύκλιος έρχεται να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν χιλιάδες αγρότες. Η ΓΓΔΕ έκανε αποδεκτή την προσφυγή χιλιάδων αγροτών για τις αγροτικές επιδοτήσεις κατά το μέρος που υπερβαίνουν το όριο των 12.000 ευρώ λαμβάνονται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του κέρδους από ατομική αγροτική δραστηριότητα στο έτος που αφορούν. Με έγγραφο διευκρινίστηκε επίσης ότι για τις ανάγκες υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, οι αγροτικές επιδοτήσεις/ενισχύσεις αντιμετωπίζονται φορολογικά σύμφωνα με τις επίσημες «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ή 2015» που εκδίδει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες προθεσμίες η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων εκπνέει την ίδια ακριβώς ημερομηνία που εκπνέει και η προθεσμία για τις αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι τροποιητικές δηλώσεις χαρακτηρίζονται εκπρόθεσμες και υπόκεινται σε πρόστιμο.
Επιπλέον, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο φορολογούμενος μπορεί να ζητά απαλλαγή από τόκους και πρόστιμα λόγω ανωτέρας βίας, υπό την προϋπόθεση της εξόφλησης πριν την υποβολή του αιτήματος όλων των φόρων για τους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση