GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νικαράγουα: Στις φλόγες το μοναδικό διυλιστήριο της χώρας

Δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο ως χθες Παρασκευή η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε διυλιστήριο στις ακτές της Νικαράγουας στον ...


Δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο ως χθες Παρασκευή η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε διυλιστήριο στις ακτές της Νικαράγουας στον Ειρηνικό Ωκεανό, με στήλες πυκνού τοξικού καπνού να υψώνονται στον ουρανό, όπως κατέγραψαν εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη, όταν εξερράγη μια δεξαμενή καυσίμων χωρητικότητας 144.000 βαρελιών στο διυλιστήριο της εταιρείας Puma Energy στο Πουέρτο Σαντίνο, 70 χλμ. βορειοδυτικά της Μανάγκουας.

Την Πέμπτη τη νύχτα, η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια δεύτερη δεξαμενή, που επίσης εξερράγη, αναγκάζοντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να απομακρυνθούν προσωρινά από την περιοχή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Canal 8.

Οι στήλες του καπνού έφθαναν σχεδόν τα τρία χιλιόμετρα σε ύψος και ο τοξικός καπνός κινιόταν προς δυσμάς, προς την κατεύθυνση της θάλασσας.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε ο συνδιευθυντής του εθνικού συστήματος πρόληψης καταστροφών (SINAPRED), ο Γκιγιέρμο Γκονσάλες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal 4. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να μην παραμένουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά από τον χώρο όπου συνέχιζε να μαίνεται η πυρκαγιά.

Οι κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο διυλιστήριο, στις οποίες ζουν περίπου 6.000 άνθρωποι, δεν έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε ακόμη ο Γκονσάλες.

Οι αρχές έχουν θέσει σε ετοιμότητα πολλά κέντρα στέγασης για την περίπτωση που ο άνεμος αλλάξει κατεύθυνση ή η πυρκαγιά απειλήσει κοντινά οικήματα.

Το διυλιστήριο αυτό, το μοναδικό στη Νικαράγουα, αγοράστηκε το 2011 από την εταιρεία Puma Energy, η οποία εδρεύει στην Ελβετία, από την αμερικανική Esso.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση