GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλοκαίρι και διακοπές

Το καλοκαίρι είναι πάντα εδώ Μπορεί ο Αύγουστος (και το Καλοκαίρι γενικότερα) να μην προσφέρεται για ειδήσεις αλλά ειδικά φέτος μόνο η...


Το καλοκαίρι είναι πάντα εδώ

Μπορεί ο Αύγουστος (και το Καλοκαίρι γενικότερα) να μην προσφέρεται για ειδήσεις αλλά ειδικά φέτος μόνο ησυχία δεν είχε. Το πιο σωστό μάλλον είναι ότι είχε από όλα. Και οι ειδήσεις - ψηφίδες αν μπουν η μία δίπλα στην άλλη μας προϊδεάζουν για ένα δύσκολο μέλλον.

Οι επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές ενέργειες στον Ευρωπαϊκό χώρο τείνουν να γίνουν κομμάτι μιας θλιβερής πραγματικότητας. Τα αθώα θύματα δεκάδες και αυτό που με τρόμο θυμόμαστε (;) από το Παρίσι είναι πλέον παντού σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Δυστυχώς όμως σε μεγαλύτερη έκταση και με μικρότερη ειδησεογραφική απήχηση παρόμοια συμβάντα έχουμε και σε άλλα μέρη του κόσμου. Που (ειρωνικά) είναι αρκετά μακρυά μας για να ενεργοποιήσουν τις ευαίσθητες μας χορδές.

Η πολιτική αστάθεια στη γείτονα χώρα, μας θύμισε άλλες σκοτεινές εποχές και πιθανότατα έβαλε σε κίνηση το ντόμινο των εξελίξεων που αργά ή γρήγορα θα ακουμπήσουν την δική μας πραγματικότητα. Το τραύμα της Κυπριακής τραγωδίας πόνεσε ξανά και όλοι ευχόμαστε να είναι μόνο ο πόνος ανάμνησης και όχι προοίμιο κακών εξελίξεων.

Όλα αυτά όμως μοιάζουν μακρινά και ξένα στη δική μας καλοκαιρινή καθημερινότητα. Εδώ οι ακτίνες του ήλιου, μοιάζουν να λειαίνουν τις γωνίες, το άρωμα από πεπόνι και καρπούζι κυριεύουν τις αισθήσεις μας και ο κόσμος όλος δείχνει τόσο φωτεινός που ακόμα και οι πιο μικρές σκιές μοιάζουν να εξαφανίζονται. Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας μας λυτρώνει από τις σκοτούρες τις καθημερινότητας και όσο και αν μη το παραδεχόμαστε, χάρη σε αυτό φορτίζουμε τις μπαταρίες μας και τα αποθέματα μας σε αισιοδοξία. Ανακαλύπτουμε ξανά τους λόγους που μένουμε σε αυτό το τόπο και επαναβεβαιώνουμε για μία ακόμα φορά ότι οι ρίζες μας είναι βαθιές σε αυτή τη γη.

"Ο χειμώνας έρχεται" λένε στη γνωστή δημοφιλή σειρά Game of Thrones αλλά το καλοκαίρι μας γεμάτο ήλιο, φρούτα, θάλασσα θα απαντάει ότι είναι πάντα εδώ.


5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στις διακοπές σου

Κάθε χρόνος που περνάει είναι και πιο δύσκολος από τον προηγούμενο. Το άγχος, η πίεση στην δουλειά, οι οικονομικές δυσκολίες, η αβεβαιότητα της καθημερινότητας, κάνουν τις μέρες μας να μοιάζουν πιο περίπλοκες, πιο μεγάλες, πιο κουραστικές. Η μικρή περίοδος των διακοπών είναι πραγματικά για πολλούς ένα απαραίτητο διάλειμμα, μια ανάσα. Είναι κρίμα, λοιπόν, να περάσουν κι αυτές εγκλωβισμένες στη ρουτίνα και τη μονοτονία. Να, λοιπόν, 5 πράγματα που μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς για να βρει το χαμένο, στην καθημερινότητα, νήμα της ζωής .διαβάστε όλο το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση