GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με υπουργικό συμβούλιο ξεκινά τη νέα σεζόν ο Τσίπρας

Υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, καθώς την κυβέρνηση περιμένει ένα ...


Υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, καθώς την κυβέρνηση περιμένει ένα ιδιαίτερα «καυτό» φθινόπωρο.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε το απόγευμα χθες από τη διήμερη επίσκεψή του στο Κομμένο της Άρτας και το Αθαμάνιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Πλην, όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών έκανε χρήση της δεκαήμερης άδειας που τους χορήγησε το Μέγαρο Μαξίμου, αν και ορισμένοι πήραν και ορισμένες ημέρες από τη …σημαία!
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου ήταν χθες σχεδόν άδειο, παρότι το απόγευμα μετέβη σε αυτό ο πρωθυπουργός.
Το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα κρίνει για την κυβέρνηση σχεδόν… τα πάντα! Αν δεν «απογειωθεί» η οικονομία, θεωρείται βέβαιον ότι την άνοιξη του 2018 θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ενώ ουδείς μπορεί να υπολογίσει την ύπαρξη και το μέγεθος των κοινωνικών αντιδράσεων, ιδίως μετά την υπερφορολόγηση το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατόν τη δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να λάβει την δεύτερη υποδόση, αλλά και να μπορέσει, κατά το δυνατόν, να ξεκινήσει τη συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Παράλληλα, θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους τη δυνατότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2019, αλλά και στη δεύτερη αξιολόγηση να μην κάνει πίσω από τις κύριες κόκκινες γραμμές της στα εργασιακά, καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ιδίως, μάλιστα, καθώς τον Οκτώβριο πραγματοποιείται ένα πολύ δύσκολο Συνέδριο, μετά το οποίο θα επακολουθήσει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Και όλα αυτά, ενώ το διεθνές περιβάλλον καθίσταται περισσότερο δύσκολο και οι κίνδυνοι στην περιοχή ολοένα και αυξάνονται, με το προσφυγικό να καθίσταται μια πολύ δύσκολη εξίσωση για τη χώρα μας.
Στο τοπίο αυτό ο πρωθυπουργός αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο να δώσει εντολές και κατευθύνσεις στους υπουργούς για περισσότερη αποτελεσματικότητα στο έργο τους, ενώ το θέμα του συντονισμού της κυβέρνησης αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως μείζον πρόβλημα.
Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως η συνάντηση των ηγετών των χωρών του ευρωπαϊκού νότου στην Αθήνα και πραγματοποιεί ενδιαφέρουσες επισκέψεις όπως αυτή στη Σύνοδο ηγετών των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση