GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίντεο: Εκατοντάδες έπεσαν μέσα σε βάλτο για να σώσουν ελεφαντίνα!

Εκατοντάδες άντρες βούτηξαν στα νερά ενός βάλτου, στο Μπαγκλαντές, προκειμένου να σώσουν από βέβαιο θάνατο, μια ελεφαντίνα 4 τόνων. Η ...


Εκατοντάδες άντρες βούτηξαν στα νερά ενός βάλτου, στο Μπαγκλαντές, προκειμένου να σώσουν από βέβαιο θάνατο, μια ελεφαντίνα 4 τόνων.
Η ελεφαντίνα έχασε το δρόμο της και χωρίστηκε από το κοπάδι εξαιτίας των πλημμυρών που πλήττουν το κρατίδιο Άσαμ στη βορειοανατολική Ινδία., κοντά στα σύνορα με το Μπαγκλαντές.
Το ζώο διέσχισε 1.000 χλμ μόνο του. Όταν το βρήκα δασοφύλακες, έριξαν ένα αναισθητικό βέλος για να καταφέρουν να την πιάσουν. Εξαγριωμένο, το ζώο κινήθηκε προς έναν βαλτότοπο όπου, εξαντλημένο και ναρκωμένο, έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βυθίζεται στα νερά. Όμως χωρικοί από τη γύρω περιοχή πήδηξαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, μέσα στα νερά, προκειμένου να σώσουν το ζώο.
"Εκατοντάδες χωρικοί έτρεξαν να βοηθήσουν όταν είδαν ότι ο ελέφαντας είχε χάσει τις αισθήσεις του", εξήγησε ο Σάγεντ Χοσάιν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στο νερό και μας βοήθησαν να την δέσουμε με σκοινιά και αλυσίδες. Τελικά (...) καταφέραμε να την τραβήξουμε σε στέρεο έδαφος", πρόσθεσε.
Οι δασοφύλακες αναζητούν τώρα τον τρόπο να μεταφέρουν την ελεφαντίνα σε ένα πάρκο για ζώα. Όμως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο αφού στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος. "Όταν θα αναλάβει δυνάμεις, θα αναθέσουμε σε μαχούτ (εκπαιδευτές ελεφάντων) και έναν εξημερωμένο ελέφαντα να την οδηγήσουν μέχρι την κοντινότερη άσφαλτο, απ' όπου θα τη μεταφέρουμε στο πάρκο", είπε ένα μέλος της ομάδας, ο Τάπαν Κουμάρ Ντέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση