GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΓΧΥΣΗ! Σήκωσαν τουρκική σημαία στη Σύμη;

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί από το περίεργο περιστατικό με την ύψωση τουρκικής σημαίας, κάτι που φέρεται να έχει λάβει χώρα στην α...

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί από το περίεργο περιστατικό με την ύψωση τουρκικής σημαίας, κάτι που φέρεται να έχει λάβει χώρα στην ακριτική Σύμη! Σύμφωνα με το militaire.gr, αυτό που έγινε στη Σύμη είναι ότι, κάποιοι είχαν σηκώσει σε όρμο του νησιού στον ίδιο ιστό την ελληνική και την τουρκική σημαία!  Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας διαψεύδει την ύπαρξη οποιουδήποτε περιστατικού.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε κανένας φορέας και καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει αναλάβει να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την είδηση, πλην του δημάρχου Λευτέρη Παπακαλοδούκα, ο οποίος  μετέφερε πώς δεν έγινε κάποιο περιστατικό.


Μάλιστα, ο κ. Παπακαλοδούκας εξέφρασε την απορία του διότι όπως μας τόνισε τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα για το νησί τα οποία – όπως είπε – δεν ισχύουν.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία σε μια είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με την οποία, την περασμένη εβδομάδα δυο τουρκικά φουσκωτά σκάφη, έκοβαν βόλτες στις παραλίες του νησιού.

Παρόλα αυτά, στην προσπάθεια του Newsbomb.gr να βρεθούν απαντήσεις για τη σημερινή είδηση με την τουρκική σημαία, είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο η Αστυνομία, όσο και το Λιμενικό αρνούνται να πουν οτιδήποτε και πετούν ο ένας το… μπαλάκι στον άλλον.

Πάντως, πηγές από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν στο Newsbomb.gr ότι υπήρξε μία τέτοια πληροφορία από ψαρά, ωστόσο τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία.

Αρνούνται να επιβεβαιώσουν, αλλά ΔΕΝ διαψεύδουν απολύτως τίποτα!!!

Όπως αναφέρει το site militaire, το περιστατικό έχει ως εξής:

«Το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ότι αυτό το περιστατικό ελέγχθηκε από λετονικό σκάφος της Frontex!

Πώς έχει η υπόθεση;

Τις βραδινές ώρες της Κυριακής 31 Ιουλίου κάτοικος της Σύμης, εντόπισε σε ιστό στην περιοχή Άγιος Αιμιλιανός της Σύμης, αναρτημένες την ελληνική και την τουρκική σημαία.

Ο ιδιώτης υπέστειλε (πολύ σωστά) την τουρκική σημαία και ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, το οποίο (άκουσον – άκουσον) χθες το πρωί απέστειλε λετονικό σκάφος της FRONTEX να ελέγξει την περιοχή.

Τονίζεται ότι η περιοχή που συνέβη το συμβάν είναι πολύ κοντά στα τουρκικά παράλια και διαθέτει μικρό όρμο, για να προσεγγίζουν σκάφη, οπότε μάλλον η τουρκική σημαία αναρτήθηκε από επιβάτες τουριστικού, αλιευτικού σκάφους ή άλλου σκάφους, οι οποίοι μάλλον θέλουν να τονίσουν την συγκυριαρχία στο Αιγαίο».

Αμείλικτα ερωτήματα


Είναι προφανές πως αυτά που συμβαίνουν είναι απίστευτα και εγείρουν εύλογα ερωτήματα στα οποία πρέπει να πάρει σαφή θέση το επίσημο ελληνικό κράτος δια μέσου των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών.

Να απαντηθούν άμεσα τα εξής:

1ον: Είναι αληθές το περιστατικό;Κι αν είναι, για ποιο λόγο δεν επιλήφθηκε, αν και ενημερώθηκε για το συμβάν, το Λιμεναρχείο Σύμης το οποίο εκτός από πλωτό μέσο του ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ, θα μπορούσε να μεταβεί στην περιοχή και με όχημα;

2oν: To συμβάν θεωρείται ασήμαντο για αυτό δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ή του αρμόδιου Υπουργείου ή μήπως απλά είναι Αύγουστος;

3oν: Έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την εθνική κυριαρχία επί των νησιών μας; Eίναι δυνατόν για συμβάν το οποίο καταγράφεται επί ελληνικού εδάφους να επεμβαίνει σκάφος ξένης χώρας;

4ον: Η τουρκική σημαία πού βρίσκεται;

5ον: Έχουν σκεφτεί οι «αρμόδιοι» που σιωπούν τι θα γίνει εάν αυτοί που ύψωσαν την τουρκική σημαία ανεβάσουν φωτογραφίες του κατορθώματος στο διαδίκτυο;

Πηγή: Με πληροφορίες από militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση