GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Ολομέλεια το τζαμί στο Βοτανικό: Κόντρα με τους ΑΝΕΛ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου...


Στην Ολομέλεια της Βουλής, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου περιλαμβάνεται η διάταξη που προβλέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό.
Στη συζήτηση στις συναρμόδιες επιτροπές του νομοσχεδίου, χθες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέφρασαν την αντίθεσή του με τη διάταξη. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το επίμαχο άρθρο.
Αντιθέτως, υπέρ της διάταξης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού.
Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε η Χρυσή Αυγή.
Εν τω μεταξύ, με αφορμή τη στάση των ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η διάταξη για την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα είναι μία αυτονόητη ρύθμιση για κάθε κράτος που σέβεται την θρησκευτική ελευθερία καθώς καθορίζεται συγκεκριμένος χώρος ανέγερσης τεμένους στον Βοτανικό. Η διάταξη αυτή δεν θα ψηφιζόταν στην αρμόδια Επιτροπή και δεν θα πήγαινε καν για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς την ψήφισή της από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς λόγω της μη ψήφισης από τους ΑΝΕΛ δεν θα είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Πρόκειται όμως για μία αυτονόητη διάταξη για μία χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς, στην κυβέρνηση ο ένας από τους δύο εταίρους με τις αναχρονιστικές του αντιλήψεις δεν κατανοεί ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Και ένα κόμμα που θέλει να αυτοαποκαλείται της ριζοσπαστικής αριστεράς συγκυβερνά μαζί τους! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα προγραμματικό συνδετικό ιστό, καμία στέρεη προγραμματική βάση.
Οι ΑΝΕΛ είναι ένα εθνικολαϊκιστικό κόμμα της δεξιάς και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ένα κόμμα που δεν ψηφίζει ούτε το σύμφωνο συμβίωσης ούτε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της πολιτείας ως προς τα βασικά δικαιώματα των πολιτών στην θρησκευτική ελευθερία. Να τους χαίρονται!».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση