GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποδοκιμάζουν την διατάραξη της λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη

"Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν τη θρησκευτική ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδι...


"Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν τη θρησκευτική ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους", αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Δικαιοσύνης Νίκος Παρακευόπουλος, με αφορμή την διατάραξη της θρησκευτικής λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν πως "σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων".

Ολόκληρη η κοινή δήλωση των υπουργών έχει ως εξής:

“Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας. Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους. Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης. 

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων».

Νίκος Φίλης, Υπουργός Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων

Νίκος Παρακευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση