GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα στην τραγωδία της Αίγινας

Τα κενά στο τι πραγματικά συνέβη λίγα λεπτά αφότου το ταχύπλοο σκάφος διέλυσε το τουριστικό πλοιάριο, ανοιχτά της Αίγινας, και τα θολά ...


Τα κενά στο τι πραγματικά συνέβη λίγα λεπτά αφότου το ταχύπλοο σκάφος διέλυσε το τουριστικό πλοιάριο, ανοιχτά της Αίγινας, και τα θολά σημεία όσον αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν στο “παζλ” της τραγωδίας με τέσσερις νεκρούς και 16 τραυματίες, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Οι «σκιές» στο θρίλερ της Αίγινας πληθαίνουν και από καταγγελίες για συγκάλυψη ευθυνών.
Επιβάτες της τουριστικής λάντζας “Αντωνία” την οποία έκοψε στη μέση το σκάφος “Ντουέντε”, επιμένουν στην εκδοχή της εγκληματικής εγκατάλειψης από τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο, κατηγορούμενο οδηγό του ταχύπλοου, ενώ άλλοι εκτίμησαν ότι δεν ήταν καν εκείνος ο χειριστής του σκάφους την ώρα την πρόσκρουσης.
«Δεν οδηγούσε αυτός. Να πουν την αλήθεια, να μην καλύψουν κανέναν» είπε την Πέμπτη – στον ίδιο τόνο με τον αδελφό του αδικοχαμένου καπετάν Στέλιου της λάντζας “Αντωνία” η θεία του 5χρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ η γυναίκα που είδε μπροστά στα μάτια της να σκοτώνονται η κόρη της και ο 44χρονος σύζυγός της τόνισε: «Να τιμωρηθεί αυστηρά για αυτό που έκανε. Δεν καταλάβαμε τίποτα, απλώς είδαμε το σκάφος με την ταχύτητα που είχε. Ερχόταν πάνω μας και δεν καταλάβαμε. Όσο μπορούσαμε κρατιόμασταν από κάτι ξύλα. Ο άνδρας μου και το παιδί μου δεν είχαν από που να κρατηθούν».
Εντύπωση προκαλεί πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του ταχύπλοου βρήκε «αμέσως μετά το δυστύχημα καταφύγιο στη θαλαμηγό Ελβετίδας», αφήνοντας τους επιβάτες του τουριστικού πλοιαρίου στη θάλασσα αβοήθητους.
Οι επιβαίνοντες
Πρόκειται για τους Επαμεινώνδα – Παύλο Βενετσιάνο, ηλικίας 83 ετών, Ευθυμία Βενετσιάνου, 80 ετών και Θεοδότη Καρακάση, 65 ετών. Εξάλλου, με δηλώσεις ο υπουργός σημείωσε ότι ο οδηγός πήγαινε με ταχύτητα 21 ναυτικών μιλίων, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η 5χρονη Σεβαστή Κατιφέ έχασε τη ζωή της από πνιγμό, όπως και ο 44χρονος πατέρας της Θεοδόσης Κατιφές και ο καπετάνιος της λάντζας Στέλιος Τρίμης.
Η νεκροτομή στον 58χρονο καπετάνιο έγινε προχθές. Χθες ολοκληρώθηκε και στις σορούς πατέρα και κόρης, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει στον τέταρτο νεκρό.
Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι έπεσε στη θάλασσα χωρίς να έχει τραυματιστεί, αφού δεν βρέθηκαν κακώσεις στο κορμάκι του. Για τον πατέρα της μικρούλας φέρεται ότι προκύπτει πως επίσης πέθανε από πνιγμό, ενώ στο σώμα του βρέθηκαν ελάχιστες κακώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση