GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορίες για νέο ύποπτο σχετικά με την δολοφονία του Γάλλου ιερέα στη Νορμανδία

Ένας άνδρας που κρατείται από τις γαλλικές αρχές από την Δευτέρα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την δολοφονία ενός Γάλλου ιε...


Ένας άνδρας που κρατείται από τις γαλλικές αρχές από την Δευτέρα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την δολοφονία ενός Γάλλου ιερέα τον περασμένο μήνα τέθηκε υπό επίσημη διαδικασία εξέτασης, ανέφερε χθες μια αστυνομική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο 21χρονος ύποπτος κατηγορείται για συνεργασία με τρομοκράτες και για σχεδιασμό επιθέσεων σε ανθρώπους, τόνισε η πηγή.

Ο άνδρας βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Αντέλ Κερμίς και Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν, οι οποίοι στις 26 Ιουλίου εισέβαλαν στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στην Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία και έκοψαν τον λαιμό του 85χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ. Και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών.

Τις μέρες πριν την επίθεση, ο ύποπτος ταξίδεψε από την πόλη του, κοντά στην Τουλούζ, στο Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ όπου και διανυκτέρευσε, πρόσθεσε η πηγή.

Ο νεαρός, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, αναγνώρισε ότι διανυκτέρευσε εκεί, αλλά υποστήριξε στους ερευνητές ότι έφυγε την επόμενη μέρα επειδή δεν είχε καλή σχέση με τους Κερμίς και Πετιζάν.

Οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά ποσόν οι δύο δράστες είχαν συνεργούς στην Γαλλία και αν είχαν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Στα τέλη του περασμένου μήνα προφυλακίστηκε επίσης και ένας ξάδερφος του Πετιζάν.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση