GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την παραίτηση του γ.γ. Δημόσιας Υγείας ζητά ο Πατούλης

Δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των προσφύγων ,αλλά και με τη δημόσια υγεία. Όλα έχουν και ένα όριο», προειδοποιεί ο...


Δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των προσφύγων ,αλλά και με τη δημόσια υγεία. Όλα έχουν και ένα όριο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή έκθεση «κόλαφο», όπως τη χαρακτηρίζει, του ΚΕΕΛΠΝΟ, για «τις τραγικές συνθήκες υγιεινής στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων» και ζητεί την παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζου.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για «εγκληματική αμέλεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη αυτό «αποτυπώνεται στην έκθεση-κόλαφο του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής στο ΑΠΘ, Αλέξη Μπένου, η οποία απεστάλη στα συναρμόδια υπουργεία στις 21 Ιουλίου 2016.
Στην έκθεση περιγράφονται οι τραγικές συνθήκες υγιεινής στα κέντρα φιλοξενίας και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους πρόσφυγες. Μάλιστα καταλήγει ότι αυτά τα κέντρα πρέπει άμεσα να κλείσουν» , αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να δώσει εξηγήσεις για την άθλια υγειονομική κατάσταση των Κέντρων Φιλοξενίας - όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Μπένου - καθώς και για τους σοβαρούς κινδύνους στους οποίους εξέθεσε, τόσο τους πρόσφυγες, όσο και τη δημόσια υγεία».
Επίσης, να ενημερώσει ποια είναι τα έκτακτα μέτρα που πήρε για την καταπολέμηση των κουνουπιών εν όψει του κινδύνου που επισήμανε η επιστημονική κοινότητα και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ποιες εκστρατείες ενημέρωσης έγιναν για τα ατομικά μέτρα προστασίας, ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση