GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρόκληση από τον Πρόεδρο της Τσεχίας για το προσφυγικό

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να αρνηθεί να υποδεχθεί μετανάστες ώστε να μην διαπράξουν «βάρβαρες επι...


Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να αρνηθεί να υποδεχθεί μετανάστες ώστε να μην διαπράξουν «βάρβαρες επιθέσεις» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία και στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες απέδειξαν ότι ο Τσέχος Πρόεδρος έχει δίκιο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Γίζιγι Οβτσάτσεκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.
«Η χώρα μας απλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να υποστεί επιθέσεις όπως αυτές που διαπράχθηκαν στη Γαλλία και στη Γερμανία. Υποδεχόμενοι μετανάστες θα δημιουργήσουμε εύφορο έδαφος για βάρβαρες επιθέσεις», επέμεινε ο Οβτσάτσεκ.
«Ο πρόεδρος δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε υποδοχή μεταναστών στην τσεχική επικράτεια», συμπλήρωσε.
Τόσο η Πράγα όσο και άλλες κυβερνήσεις κεντροευρωπαϊκών και ανατολικοευρωπαϊκών χωρών επικρίνουν έντονα το σχέδιο της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεταναστών και των προσφύγων.
Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Μποχούσλαβ Σομπότκα έχει συμφωνήσει στην υποδοχή 80 Σύρων προσφύγων από έναν καταυλισμό στην Τουρκία, στην οποία αντιτίθεται κατηγορηματικά ο Ζέμαν.
Ο Σομπότκα ανέφερε σε μια συνέντευξή του ότι δεν είναι δυνατό η Πράγα να δεχθεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, αλλά η χρήση επιχειρημάτων περί «συλλογικής ευθύνης» και το «να λέγεται πως κάθε μουσουλμάνος είναι τρομοκράτης» δεν είναι τρόπος να αντιμετωπιστεί η απειλή.
Μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου CVVM η οποία διεξήχθη τον Μάιο κατέδειξε ότι το 61% των Τσέχων τάσσεται εναντίον της υποδοχής προσφύγων από εμπόλεμες χώρες, από 52% τον Οκτώβριο. Άλλο ένα 34% τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η χώρα πρέπει να υποδεχθεί πρόσφυγες μόνο εάν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο εγγύς μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση