GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιο ψύχραιμοι και αισιόδοξοι οι Βρετανοί, σχεδόν δυο μήνες μετά το Brexit

Οι Βρετανοί ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι για την οικονομία τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, η πιο πρόσφ...


Οι Βρετανοί ήταν λιγότερο απαισιόδοξοι για την οικονομία τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, η πιο πρόσφατη ένδειξη πως η βραχυπρόθεσμη επίπτωση στους καταναλωτές από την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι πιο ήπια απ΄ό,τι αναμενόταν.

Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει μεγάλη άμεση επίπτωση του Brexit στους καταναλωτές ή στην αγορά εργασίας, αν και οι πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούνται από την πτώση της στερλίνας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μειώσει την αγοραστική δύναμη.

"Ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι αυτό τον μήνα, κάτι που δείχνει τη θετική στάση τους έναντι της νέας κυβέρνησης και της πρωθυπουργού", δήλωσε ο Γκίντεον Σκίινερ, επικεφαλής πολιτικών ερευνών στο Ipsos Mori.

Το 43% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Ispos MORI αναμένουν ότι η οικονομία θα επιδεινωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, έναντι 57% τον Ιούλιο.

Το ποσοστό εκείνων που αναμένουν ότι η οικονομία θα βελτιωθεί αυξήθηκε από το 23% στο 28%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση