GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέι: Μπορούμε να κάνουμε Brexit και χωρίς ψήφο της Βουλής

Χωρίς την πλειοψηφία της βρετανικής Βουλής μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), διεμήνυσε η πρωθυ...


Χωρίς την πλειοψηφία της βρετανικής Βουλής μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), διεμήνυσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ζητούν να τους επιτραπεί να εκφράσουν την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ.

Αυτό είναι σύννομο με το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Η κυβέρνηση της Μέι έχει καταστήσει σαφές ότι δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να προχωρήσει σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία για να ξεκινήσει τη διαδικασία για το επίσημο διαζύγιο με την Ένωση.

Την ίδια στιγμή που επικρατεί πυρετός στη Βρετανία γύρω από το επερχόμενο Brexit, η Γαλλία πιέζει το Λονδίνο να αποχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν από την ΕΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διαμήνυσε προς το Λονδίνο ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος και πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2019.

«Δεν θα ήταν καλό για τη Βρετανία ούτε αποδεκτό για την Ευρώπη. Η θέση της Γαλλίας είναι ότι πρέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως το 2019», τόνισε ο Ολάντ επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για μία οριστική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση