GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γνωρίστε τον Drogo και το Viseron, τα μυρμήγκια Game of Thrones!

Οι φανατικοί του Game of Thrones, σίγουρα γνωρίζουν τον Drogo και τον Viseron, τους δυο δράκους της δημοφιλούς σειράς. Και φαίνεται πως...


Οι φανατικοί του Game of Thrones, σίγουρα γνωρίζουν τον Drogo και τον Viseron, τους δυο δράκους της δημοφιλούς σειράς. Και φαίνεται πως μια ομάδα ερευνητών από το του Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Οκινάουα, είναι και αυτοί fans της σειράς.

Η ομάδα πρόσφατα ανακάλυψε δυο νέα είδη μυρμηγκιών, που ήταν άγνωστα μέχρι τώρα. Τα μυρμήγκια αυτά έχουν πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και ανήκουν στην οικογένεια των Pheidole.
Τα μυρμήγκια, που ονομάστηκαν Pheidole drogon και Pheidole viserion, από τους δράκους του Game of Thrones, έχουν τεράστιο κεφάλι κι ένα σώμα γεμάτο αγκυλωτές ακίδες. Κάτω από τις ακίδες έχουν ένα σύστημα ενισχυμένων μυών, προκειμένου να υποστηρίζουν το τόσο μεγάλο κεφάλι τους. Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν το κεφάλι τους για να μεταφέρουν μεγάλα φορτία τροφής αλλά και για να χτυπούν με αυτό τους καρπούς για να τους ανοίγουν και να μπορούν να τους φάνε.
Τα εκπληκτικά αυτά μυρμήγκια ανακαλύφθηκαν στην Παπούα Νέα Γουινέα.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «PLoS ONE».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση