GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Μοσκοβισί για προετοιμασία ενόψει Eurogroup η τριανδρία του Οικονομικών

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος...


Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί αύριο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος Σταθάκης. Η… τριανδρία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντηση θεωρείται προπαρασκευαστική ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ 

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Μοσκοβισί έχει αναλάβει την εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντικαθιστώντας στον ρόλο αυτό τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο που είχε ο Βρετανός, Τζόναθαν Χιλ.

Ο κ. Σταθάκης μαζί με τον κ. Χαρίτση θα συναντηθούν και με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Κύριο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και η πορεία ταχείας ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και η ολοκλήρωση του προηγούμενου.

Με το βλέμμα στο Eurogroup

Ακόμη ένα κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου. Στο μικροσκόπιο θα βρεθεί και πάλι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, για την απελευθέρωση της επόμενης δόσης του τρίτου πακέτου στήριξης. Η Αθήνα έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων μέτρων που απομένουν, έως τον Οκτώβριο, ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2,8 δισ.

Ωστόσο κρίσιμη θεωρείται η συγκυρία καθώς αναμένεται να ανοίξει επισήμως η κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Τσίπρας, για τον οποίο το θέμα του χρέους μπορεί να αποτελέσει πολιτικό χαρτί ή πολιτική… ηλεκτρική καρέκλα, έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα αναμένει μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση